• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Emekliler eşit oranda hak sahibi olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve heyeti Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini Batman Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, 2000 yılı öncesindeki intibakın sonrasında emekli olanlarını da kapsaması, sağlık alanında yaşanan kesintilerin emeklilerden alınmaması, emekliler için yapılan zammın yüzde 50 üzerinde değil, seyyanen verilmesi gibi emeklilerin sorun ve talepleri konuşuldu.

 

Toplumun en muhteremi olan emeklileri ziyaret ettiklerini belirten Şahin, “Toplumun en muhterem kesimi olan emeklilerimizin sorun ve taleplerini dinliyor ve genel merkezimize iletiyoruz. Son zam furyalarından sonra yaşanan ekonomik süreçte emekli kesimimiz de halk gibi hatta daha fazla olumsuz etkilenmiş durumda. Bugünkü ziyaretimizde maalesef deyim yerindeyse ‘bir dokunduk bin ah işittik’ çünkü emeklilerimizin bir sürü talep ve istekleri var.” dedi.

“Devlet, yaşlı ve emeklilerin onurlu bir yaşam sürmesi için gerekli desteği vermelidir”

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin

Yaşlı ve emeklilerin topluma Allah’ın rahmet ve bereket verme vesilesi olduğunun altını çizen Şahin, bu nedenle devletin, emeklilerin sorunlarına cevap vermesi gerektiğini ifade edip şunları söyledi:

“İnanç ve medeniyet olarak yaşlılarımızı ve emeklilerimizi dualarımızın kabulüne ve üzerimize rahmetin yağmasına vesile olan bir kesim olarak görüyoruz. İnancımız bize bunu emrediyor. Batı emperyalizmi gibi yaşlılarımızı ve emeklilerimizi sırtımızda bir kambur veya bir yük olarak görmüyor ve görmemeliyiz. Dolayısıyla çocukları dahi olsa; yaşlı ve emeklilerimizi hiç kimseye muhtaç etmememiz lazım. Devlete çağrımız bu yöndedir. Yaşlı ve emeklilerimizin onurlu bir hayat sürmeleri için devlerin elinden ne geliyorsa bu kesimimize o şekilde bir destek vermesi lazım. Çünkü bu yaşlı ve emekli kesimimiz, yaşlarının en verimli kısmını toplumun menfaatine, kamu kurumlarda harcamış ve devlete hizmet etmiştir. Şimdi elden ve güçten düştükten sonra kalkıp bu insanları çocukları dahi olsa başkalarına muhtaç etmek, bu insanlara haksızlık olur.”

“Devletin özellikle emeklileri el üstünde tutması lazım”

Emeklilerin yaşadıkları sorunlara değinen Şahin, yıllardır kamu kurum ve kuruluşlarda emek veren emeklilerin hiçbir şekilde mağdur olmaması için devletin gerekli adımları atması gerektiğini söyledi.

Şahin, “2000 yılı öncesindeki intibakın sonrasında emekli olanlarını da kapsaması, sağlık alanında yaşana kesintilerin emeklilerden alınmaması, emekliler için yapılan zammın yüzde 50 üzerinde değil, seyyanen verilmesi gerektiğini talep etmekteler. Emeklilere yapılan maaş bağlantılarının emekli olmadan önceki maaşın yüzde 70 üzerinde bağlanması ve özellikle evi olmayan emeklilerimizi kendi şart ve gelirlerine göre ev sahibi yapılması öncelikli taleplerin başında gelmektedir.  Dolayısıyla emeklerimizi hiçbir soruna ezdirilmemesi lazım, Devletin özellikle bu kesimi el üstünde tutması lazım çünkü onların aramızdaki varlıkları berekete ve dullarımızın kabulüne sebeptir.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette emeklilerin sorun ve talepleri hakkında HÜDA PAR heyetine bilgi veren Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ise şunları söyledi:

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen 

“HÜDA PAR Batman İl Başkanı Sayın Davut Şahin’in ve heyetinin derneğimizi ziyaret etmeleri bizi son derece memnun etmiştir. Çünkü biz yaşlılar belli bir yaştan sonra ilgi ve alaka isteyen bir kesimiz. Başkana emeklilerin sorunları ve taleplerini izah etme fırsatını bulduk.” (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir