• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Manisa'da geri dönüşüme kazandırılmak üzere hurda araçlar toplatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik genel emirinde, nüfus ve araç yoğunluğunun artmasına bağlı olarak park alanı ihtiyacının arttığı, bu durumun zaman zaman trafik güvenliğini ve yoğunluğunu olumsuz etkilediğinin gözlemlendiğine dikkat çekildi.

Genel emirde, "Cadde, sokak, meydan gibi kamunun ortak kullanım alanlarına terk edilmiş, hurda, âtıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz hale gelmiş araçlar ile bu alanlara ya da özel mülkiyete bırakılan bahse konu araçların ve makul süre üzerindeki parklanmaların görüntü ve çevre kirliliği oluşturmasına ilave olarak patlama ve yanma riski de taşıdıkları ve bu haliyle kamu düzeni ve güvenliğini tehdit edici bir hal aldıkları görülmektedir." denildi.

Söz konusu araçların, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin saklanması veya kullanılmasına zemin oluşturduğu kaydedilen genel emirde şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütleri tarafından El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği kurarak can ve mal kaybına neden olabilecek terör eylemlerinde kullanılması gibi durumlar göz önüne alındığında, bu araçların belli alanlarda toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması ile ilgili düzenleme yapılması büyük önem arz etmektedir. Özellikle son dönemlerde park, meydan gibi alanlarda bu şekildeki araçlardan kaynaklı sorunların çözümüne yönelik müracaatlarda bulunulmakta, hatta bu durumun özel mülkiyet konusu taşınmazlarda da sorun teşkil ettiği yönünde şikâyetler iletilmektedir. Bu husustaki uygulamada birliği sağlamak amacıyla Valiliğimizce Genel Emir hazırlanmıştır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir