• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Çatılarda oluşan kar ve buz kütleleri tehlike oluşturuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kış aylarında özelikle karın yoğun yağdığı illerde önlem alınmaması takdirde çatılarda biriken kar ve buz kütleleri her geçen gün daha da tehlikeli hale geliyor.

Kışın sert ve bol yağışlı geçtiği illerden biri olan Ağrı ilimizde de bu sorunlar sık sık yaşanıyor.

Saçaklarda biriken kar ve buz kütleleri, gerek saçak altında geçen vatandaşlar, gerekse de yol kenarlarına park edilen araçlar için büyük bir tehlike haline geliyor.

Can kayıplarının da yaşandığı Ağrı ilinde vatandaşlar sokak ve caddelerden geçmeye korkuyor.

İLKHA'ya konuşan Ağrılı vatandaşlar bu sorunun bir an önce giderilmesi ve gerekli temizlemelerin yapılması gerektiğini dile getirerek mağdur olduklarını ifade etti.

"Belediyenin buna bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz"

Cihan Kaçmaz

Saçaklarda oluşan buz kütleleri yüzünden cadde ve sokaklarda yürümekten korktukların belirten Cihan Kaçmaz, "Biz şu an çarşıya çıkmaya korkuyoruz. Saçak altında dolaşan insanlar var ve geçen PTT'nin önünde bekleyen insanların üzerine buz kütleleri düştü. Biz bu konuda rahatsızız. Can kaybımız var, can korkumuz da var. Belediyenin buna bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Gün içerisinde belki bu çalışmayı yapamazlar ama bunu gece insanlar işlerinden çıktıktan sonra, çatıların üstündeki karları atma gibi bir çalışma yapabilirler. Hem insanları da rahatsız etmezler." ifadelerini kullandı.

"Şu an insanların can ve mal güvenlikleri hemen hemen sıfır"

Doğan Türün

Gerekli mercilerin buna bir an önce el atmaları gerektiğini söyleyen Doğan Türün, "Tabi bu Belediyenin işidir, Belediyenin buna bir el atması lazım. Şu an insanların can ve mal güvenlikleri hemen hemen sıfır. Şu an burada bir buz düşse, birinin başına düşerse Allah muhafaza ölebilir. Yetkililerden ricamızdır, bu işe bir el atsınlar. Gerek Belediye gerek Valilik, Allah korusun burada biri ölürse daha büyük sıkıntı biz burada Belediye Başkanına ve Belediye çalışanlarına seslenmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Haftanın bir gününü sırf bunları temizlemek için kullanılabilir"

Mete Tok

Haftanın bir günü bu işe ayırılırsa sorunun çözüleceğini ifade eden Mete Tok, "Ben şöyle düşünüyorum, haftamız yedi gündür, haftanın bir günü sırf bunları temizlemek için kullanılabilir. Çünkü can kaybı diyoruz, önemli bir şey bu. Sırf bir gününü vatandaşlarımıza kapalı, şu anda vatandaşlarımıza açık bir caddedeyiz bunu kapatıp temizliği güzel bir şekilde yapmalarını öneririm ben.  Çünkü can kaybı diyoruz, sonuçta beş lirayla, on lirayla alabileceğimiz bir şey değil. Bu yüzden çalışmaları biraz daha ilerletmeleri gerekiyor, biraz da değil çok ilerletmeleri gerekiyor. Geçen vatandaşımızın kafasına buz düştü, yaralanmalar oluyor, ölüm oluyor. Bu buzlar bir an önce temizlensin. " şeklinde ifade etti.

"Belediyeden ve gerekli yetkililerden beklentimiz, bu buzları dikkate almaları"

Mete Tok

Belediye ekipleri itfaiye ekiplerinden de yardım alarak bu sorunu bir an önce çözmeleri gerektiğini söyleyen Ahmet Akdemir,  "Bizim zaten iklimimiz soğuk olduğu için, bu sene de soğuğu baya hissettiğimiz için biraz o durumdan sıkıntılıyız. Belediyeden, gerekli yetkililerden beklentimiz, bu buzları dikkate almaları. Sonuç itibarıyla insanlar dalgın olabiliyor, her anı bir olmadığı için, tehlike arz etmemesi için, Belediye ve yetkililerden yardım bekliyoruz. Belediye, İtfaiyeden gerekli araç gereçlerden, insanlardan yardım alarak bir an önce bunlara bir çözüm bulmasını istiyorum." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir