• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
`Doğurmak annelik, doyurmak babalık değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin (ÖĞ-DER) Mersin Ticaret Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlemiş olduğu “Geleceğimiz Çocuklar” adlı konferansta bir konuşma yapan Eğitimci- Yazar Sait Çamlıca, çocuk eğitiminin öncelikle evde, anne ve baba ile başladığını belirtti.

 

Program Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Akdeniz bölge üçüncüsü olan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Doğan’ın okuduğu Aşr-ı Şerif ile başladı.

 

“Televizyon izlemede dünya birincisiyiz”

Programın açılış konuşmasını yapan ÖĞ-DER Mersin şubesi, Türkiye’de televizyon izleme oranının yüzde 70 olduğunu belirterek, Türkiye’nin Dünya da televizyon izleme birincisi olduğunu kaydetti. Dinç yaptığı konuşmada “Milli Eğitim müfredatı ne zaman Kur’an ve Sünnet anlayışına uygun bir hale getirilirse, bu millet topyekun huzura ve sükunete kavuşacaktır. Ahlaksızlığın, esrar-eroin kullanımının ve öğretmenlere yönelik şiddetin giderek arttığı bir dönemde toplumdaki bu kötülüklerin kaldırılmasında tek çözüm, “Önce Ahlak ve Maneviyat” anlayışının eğitim öğretime kazandırılmasıdır.” diyerek, Milli Eğitim müfredatının milletin manevi değerlerine göre yeniden yapılandırılması çağrısında bulundu.

 

Kısa bir konuşma yapan Mersin Akdeniz ilçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, çocuk eğitiminin evde başladığına dikkat çekti.

 

Programda Akdeniz İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı naat ve İlahilerin seslendirilmesi sırasında programa katılan halk duygusal anlar yaşadı.

 

“Doğurmak annelik, doyurmak babalık değildir”

“Doğurmak annelik, doyurmak babalık değildir” diyen Sait Çamlıca eğitimde ailenin rolüne dikkat çekerek aile içi iletişimin önemine vurgu yaptı. Çamlıca, “Çocuklar masumdurlar. Siz çocuklara ne verirseniz çocuk onu alır. Bir baba tutuğu takımın atacağı gol kadar, kendi çocuğunun hayatını merak etmemektedir. Bir anne izlediği dizi kadar kendi çocuğu ile ilgilenmemektedir. Çocuk eğitimi ne okulda ne başka yerde başlar, çocuk eğitimi önce evde, anne ve baba ile başlar.” dedi.

 

Program sonunda Eğitimci- Yazar Sait Çamlıca kendi kitaplarını imzaladı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir