• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
​Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Çelik: Şehadeti anlayan bir toplum esaret altında olmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Özellikle şubat ayında birçok İslam Alimi, dava adamı, mütefekkir ve önemli şahsiyetlerin şehid edilmesi dolayısıyla Dünya Müslümanları tarafından "Şubat Ayı Şehadet Ayı" olarak kabul edildi.

Şehidlik kavramını ayet ve hadisler ışığında açıklayan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, platform olarak şubat ayında şehidliği ve şehadetin önemini anlatan etkinlikler yaptıklarını belirterek bu tür programlara şehadet aşığı gençlerin katılım sağlamalarını önerdi.

Şehidliği Allah Celle Celaluhu Kur'an-ı Kerim'de, Peygamberimiz Aleyhisselatu Vesselam Hadis-i Şeriflerinde övdüğüne vurgu yapan Çelik, "Hatta bir Hadis-i Şeriflerinde, 'Ben Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra tekrar savaşıp öldürülmeyi, sonra tekrar savaşıp öldürülmeyi ne kadar da arzu ediyorum.' buyuruyor. Allah Celle Celaluhu hem Bakara hem de Ali İmran Suresinde şehidlerin ölü olmadığını belirterek 'Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.' şeklinde buyuruyor." diye belirtti.

"Şehid, sadece i'la'yi kelimetullah için savaşıp öldürülen insandır"

Ayeti Kerime de şehidliği Allah yolunda ölme-öldürülme olarak tanımlandığının altını çizen Çelik, "Aynı zamanda Peygamber Efendimiz'in bir Hadis-i Şeriflerinde, 'Efendimizin yanına gelen bir sahabi; biri mal, biri kavmiyetçilik yani ırkçılık ve bir diğeri de kahramanlık için savaşmış. Bunların hangisi şehiddir?' diye sorduğunda Allah Resulü, bunların hiçbirinin şehid olmadığını belirterek 'şehid, sadece i'la'yi kelimetullah için savaşıp öldürülen insandır' yanıtını vermiştir." dedi.

Çelik, "Dolayısıyla Allah-u Teala'nın Kur'an-ı Kerim'de övdüğü şehidliği 'Peygamberler, Sıddıklar ve Şehidler' diyerek en üst mertebede 3'üncü sıraya koymuştur. Toplum olarak şehadeti anlayabilirsek ne ülkemiz ne bedenimiz ne de ruhumuz esaret altında olur." ifadelerini kullandı.

Başta Türkiye olmak üzere birçok İslam ülkesinde şubat ayının şehadet ayı olarak bilindiğine dikkat çeken Çelik, "Bu ayda birçok etkinlikler yapılıyor. Bu etkinliklerde hem şehitlerin hayatını ve davasını anlatma hem de bu dava insanları, alimler ve davetçiler neden şehid oldukları genç nesillere anlatılarak insanlar şehadete özendiriliyor, şehadetin değeri ve kıymeti aktarılıyor." şeklinde konuştu.

"Birçok dava önderi ve alim bu ayda şehid olmuştur"

Bu ayda birçok dava önderi ve alim şehit olduğu için dünya Müslümanları tarafından "Şubat Ayı Şehadet Ayı" olarak kutlandığını söyleyen Çelik, "Ülkemizde Şehy Esad Erbili, Molla Zeki, Şehid Gıyasettin Barlak ve Metin Yüksel; Dünya geneline baktığımızda Abbas Musavi, Hasan El Benna, Cevher Dudayev ile Zelimhan Yandarbiyev gibi dava adamları bu ayda şehid olmuştur. Müslümanlar olarak peygamberlerin dahi gıpta ettiği şehadet mertebesini ve yüceliğini anlayabilirsek hem ruhen hem de bedenen ülkelerimiz esaret altında olmaz." diye belirtti.

Şehitler Kervanı Platformu olarak Diyarbakır'la beraber birçok ilde şehidliği şehadetin önemini anlatan etkinlikler yaptıklarını ifade eden Çelik, özellikle şehadet aşığı gençlerin bu tür etkinliklere katılmalarını önerdi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir