• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Celal Talabani Öldü mü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürtçe yayın yapan internet siteleri Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani`nin öldüğünü, ancak bunu kimsenin açıklamadığını iddia etti. Avestakurd.com adlı Kürtçe yayın yapan internet sitesi, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani`nin sağlık konusundaki haberleri yakından takip eden ve Erbil`de yaşayan Rebwar Kerim Weli adlı bir gazetecinin, dün akşam saatlerinde twiter hesabından Celal Talabani`nin yaşamını yitirdiğini duyurduğunu aktardı.

HANGİ GÜN VE SAATTE ÖLDÜĞÜ BELİRTİLMİYOR

Aynı sitede, Talabani Ailesi`ne yakın kaynakların, KYB içerisinde sorun yaşanmaması amacıyla ve varolan sorunların büyümemesi adına hassas davranıldığı ve bu yüzden ölüm haberinin açıklanmadığı iddialarına yer veriliyor. Haberde, Celal Talabani`nin hangi gün ve saatte öldüğü belirtilmiyor.

AHMEDİNEJAD`A EŞİ HABER VERDİ

Gazeteci Rebwar Kerim Weli`nin yazdığı yazıda, Celal Talabani`nin eşi Hero İbrahim Ahmed`in bir kaç gün önce İran Devlet Başkanı Mahmut Ahmedinejat`a yaptığı ziyaretin de, ölüm haberini iletmek amacıyla gerçekleştirildiğini iddia edildi. Ahmedinejad`ın Talabani Ailesi`ne yakın bir kişi olduğu için Hero İbrahim Ahmed`in ona haber verdiğini ve KYB içerisinde herhangi bir sorunun çıkmaması konusunda yardım talebinde bulunduğu iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir