• DOLAR 32.182
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2424.513
  • ...
Gaziantep’te gizli buzlanma çok sayıda kazaya neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından gece saatlerinde yağan yağmurdan ve yoğun sisten dolayı görüş mesafesinin düşmesinin yanı sıra sabah saatlerinde gizli buzlanma nedeniyle pek çok yerde trafik kazaları yaşandı.

Yaralanmalı kazaların yanı sıra maddi hasarlı kazalarında meydana geldiği kentte yaralılar ise ihbar üzerine bölgelere sevk edilen sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı.

Kentte “tarihi İpekyolu” olarak da bilinen D-400 Karayolu başta olmak üzere işlek olan yollarda sabah saatlerinde gizli buzlanma nedeniyle birçok trafik kazası meydana geldi.

Bazı kazalarda sürücüler ve yolcular yaralanırken, araçlarda maddi hasar meydana geldi. Yoldan geçen vatandaşlar da kazaları cep telefonu ile kaydetti.

“Eski Nizip yolu” olarak bilinen Gaziantep-Bilek (Güreniz) karayolunda meydana gelen kazada servis aracı ile bir otomobil gizli buzlanma nedeniyle kafa kafaya çarpıştı. Kazada ilk bilgilere göre otomobil sürücüsü ile yanındaki arkadaşı yaralandı.

Kaza nedeniyle yolun tek şeridi geçici süreyle trafiğe kapanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, kaza yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Gizli buzlanma nedeniyle onlarca kazanın meydana geldiği kentte kazaların meydana geldiği bölgelere sağlık, itfaiye ve polis ekipleri ulaşmakta güçlük çekiyorlar.

Gizli buzlanma nedeniyle yolların kaygan hale geldiği D-400 Karayolunda işçi servis araçlarının karıştığı kazalar meydana geldi.

Allah’a hamd olsun ölümlü kazaların meydana gelmediği kentte kaza yapan araçların sürücüleri ise yolların tuzlanmadığını, gizli buzlanmanın yaşandığını ve kayganlaşan yollarda kazaların meydana geldiğini ileri sürüldü.

Öte yandan, kazalar nedeniyle kentin birçok noktasında trafikte sıkıntılar yaşandı. Yollarda güvenlik önlemi alan polis ekipleri de sürücülere kaza ve buzlanma uyarısında bulundu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir