• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentte geçtiğimiz hafta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ahır ve çadırların çökmesi sonucunda onlarca küçükbaş hayvan telef olmuştu.

Son 54 yılın en yoğun kar yağışıyla karşı karşıya kalan Gaziantep’teki çiftçilerin yaraları verilecek yem ve çeşitli desteklerle sarılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, kentteki yoğun kar yağışında ahırı çöken çiftçilere destek olmak amacıyla bir aylık yem desteği vereceklerini açıkladı.

Kentte kar kütlelerinin çatılarda oluşturduğu yük dolayısıyla ahırlarında çökme meydana gelen hayvan yetiştiricilerine bir ay boyunca yem desteği verileceğini belirten Şahin, yem desteğiyle kentteki hayvan yetiştiricilerine yardım eli uzattıklarını söyledi.

Gaziantep’te son yılların en yoğun kar yağışını gördüklerini belirten Şahin, yağış sonrasında çiftçilerin ahırlarında çökmeler meydana geldiğini ifade etti.

Ahırları çöken hayvan yetiştiricilerine bir aylık yem desteği vereceklerini ifade eden Şahin, “Yem desteği kararımızın çiftçilerimize hayırlı olmanı diliyorum. Rabbim bir daha bu zorlukları göstermesin. Yerel yönetimler olarak da çiftçimiz ve esnafımızla kader birliği yaptık. ‘İyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta bir beraber olacağız’ dedik. Bu verdiğimiz acil yem desteğiyle bu konuda zarar gören çiftçilerimize yardım eli uzatıyoruz. Köylümüzün, çiftçimizin yanındayız.” dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız