• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ülkesine dönemeyen hamile gazeteci Afganistan İslam Emirliği'ne sığındı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Zelandalı hamile gazeteci Charlotte Bellis, Kovid-19 kısıtlaması gerekçe gösterilerke ülkeye alınmadı.  Bellis'e Afganistan İslam Emirliği sahip çıktı. 

35 yaşındaki Charlotte Bellis, Yeni Zelanda'nın sert koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle evine dönemediğini açıkladı.  25 haftalık hamile olan Bellis, üç doz aşı olmasına rağmen Yeni Zelanda'ya dönemediğini söyledi. Bellis, "Bu saçmalık. Sağlık sigortamın, ailemin olduğu Yeni Zelanda'ya gitmek benim yasal hakkım. Tüm ailem, desteğim orada" dedi. Al Jazeera'nın Afganistan muhabirliğini yapan Bellis'e Afganistan yönetimi sahip çıktı.

Hamile gazeteciye tek sahip çıkan ülke Afganistan oldu!

Aslen Belçikalı olan Bellis, Belçika'ya giderek vatandaşlık almaya çalıştı ancak vize sorunu yüzünden orada da kalamadı. En sonunda Bellis ve erkek arkadaşı vizeleri olduğu için Afganistan'a geri döndü. Bellis köşe yazısında "Taliban size; evli olmayan hamile bir kadına sığınma garantisi veriyorsa durumunuzun ne kadar kötü olduğunu anlıyorsunuz" sözlerini kullandı. Şubat ayının sonuna kadar Afganistan'dan ayrılmak istediğini söyleyen Bellis, "Bebeğim ve benim sağlığım için Yeni Zelanda'ya dönmek istiyorum." dedi.

Gazeteci Bellis’in yazısından Yeni Zelanda hükümetinden cevap geldi!

Yeni Zelanda COVID-19 ile Mücadele Bakanı Chris Hipkins, sıkı virüs önlemleri nedeniyle ülkesine dönüş yapamadığını söyleyen Yeni Zelandalıya karşı COVID-19 tedbirlerini savundu.

Yeni Zelanda COVID-19 ile Mücadele Bakanı Chris Hipkins, uygulanan kuralların “Yeni Zelanda’ya son derece iyi hizmet ettiğini, hayat kurtardığını ve sağlık sisteminin çökmesini engellediğini” ifade etti.

“Acil durum” Vizesi!

Charlotte Bellis gibi ülkeye dönüş yapmak isteyen “özel durumdaki insanlar” için yerlerinin olduğunu ancak Bellis’ten ayrı bir “acil durum” kategorisi altında tekrar vize başvurusunda bulunmasını istediklerini aktardı.

Bellis, Yeni Zelanda hükümetinin kendisinden, farklı bir “acil durum” kategorisi altında yeniden başvuru yapmasını istemesine sinirlendi.

Bellis, Twitter hesabından, Yeni Zelanda Yönetilen İzolasyon ve Karantina (MIQ) merkezinin konuya ilişkin kendisine gönderdiği mektubu ve mektuba verdiği yanıtı paylaştı.

MIQ, Bellis’in “Yeni Zelanda’da kısa süre içinde tıbbi tedavi altına alınması gereken” vatandaşlar için açılan acil durum kategorisi altında değil, “bulundukları ülkede güvenlikleri ciddi risk altında olan” vatandaşlar için açılan kategori altında başvurusunu yenilemesini istedi.

Bellis’ten durumuna ilişkin daha fazla bilgi ve kanıt sağlaması da talep edildi. MIQ’e cevabında Bellis, dönüş sebebinin, mevcut durum ve koşullarda kendisi için gerekli tıbbi tedaviye ulaşamamak olduğunu vurgulayarak, kendisine başvuru yapması tavsiye edilen acil durum kategorisine girmediğini söyledi.

Ülkesinin yaşattıklarını köşesinde paylaştı!

Bellis, "The New Zealand Herald" gazetesinde hafta sonu yayımlanan köşe yazısında ülkesine dönüş yapamadığını ve başvuru sürecinde yaşadığı zorlukları anlatmıştı. Olayın basına taşınması sonrası çok sayıda kişi Yeni Zelanda hükümetinin COVID-19 politikalarını eleştirmeye başlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir