• DOLAR 32.282
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2407.292
  • ...
Kabine toplantısı sona erdi! Elektrik faturasında yeni dönem!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar; 

YENİ DEĞİŞİKLİKLER YAPABİLİRİZ

Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz doğaldır. Kabinede görev değişimi de bir bayrak yarışıdır. Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz. Bizim için asıl hedef ülkemizi 2023 hedefine ulaştırmak, gençlerimize büyük ve güçlü Türkiye'yi emanet etmektir.

TARIMSAL DESTEKLEME BÜTÇESİ ARTIYOR!

2022 yılında tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.

SANAYİDE ENERJİ KISITLAMASI

Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık. Yakında tümüyle kaldırıyoruz. 

Azerbaycan'dan aldığımız doğalgaz miktarını arttırdık. Tuz Gölü ve Silivri'deki yeraltı doğalgaz depolama tesislerini devreye soktuk.

YENİ DESTEK PAKETLERİ

Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi ile firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz. İşletme harcamalarında kartlı ödeme desteğini KOBİ, KOBİ dışı tüm firmaların finansmana erişimi için sağladık. Katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalarımızı kapsamaktadır. 60 milyar liralık kefalet limiti açıyoruz. Yeni kredi paketimizin firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçiriyoruz. 

ELEKTRİK FATURASINDA YENİ DÜZENLEME!

En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz.

Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir.

ENGELLİLERE YÖNELİK  ATAMA YAPILACAK!

Engellilere yönelik yılın ilk memur atamasını 8 Şubat'ta yapacak, her eğitim kademesinden 2 bin 927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız.

HAYAT PAHALILIĞI

Devletimize ne kadar terör örgütü varsa üzerimize salarak ülkemize diz çöktürmeye çalıştılar. Evlatlarımızın geleceği ile tehdit ettiler, hamd olsun bunların hepsini bozduk. Ahlakla ilgisi olmayan her saldırıyı sızıntıları engelleyerek bertaraf ettik. Yaşanan kur dalgalanmasının önüne de böyle geçtik. Hayat pahalılığından insanlarımızı korumak için adımlar atıyoruz. Bir müddet maalesef sırtımızda taşımak zorunda kalacağız. Fakat her ayın bir önceki aydan daha iyi olacağı bir döneme girdik. Devletimizin tüm imkanlarını insanlarımızın emrine verdik, vermeyi sürdüreceğiz. Devletimizi güçlü hale getirmek boynumuzun borcudur. Enflasyonu indirme, hayat pahalılığını yenme vaadimizi de yerine getireceğiz. Yeter ki bir olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Son dönemde kimileri ekonomik sıkıntıların sonuçlarını çarpıtarak Türkiye'ye saldırıyorlar. Fakat başaramayacaklar!

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir