• DOLAR 32.21
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2419.787
  • ...
Peygamber Sevdalılarından üç aylar mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Allah'a (Celle Celaluhu) hamd, peygamber efendimize salat ve selam ile başlayan mesajda, 3 aylarda Allah'ın razı olacağı amellerin işlenilmesi için gayret edilmesi, Müslümanların vahdeti, Kudüs'ün özgürlüğü için dua edilmesi gerektiği ifade edildi.

"Üç aylarda çokça istiğfar ederek ibadetlere daha fazla zaman ayrılmalıdır"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü adına mesajı okuyan Mehmet Refik Menteş, "İslam âlemi olarak, manevi bir iklimin hüküm sürdüğü üç aylara girecek olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Tövbe ve istiğfar etmek, Rabbi ile irtibatını güçlendirmek ve hayatının geri kalanında sırat-ı müstakim üzerinde dosdoğru yürümek isteyenlere büyük bir fırsat kapısı yeniden açılıyor. İçinde Regaip, Mirac, Berat ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni barındıran Recep, Şaban ve Ramazan ayını Rabbimizin razı olacağı ameller işleyerek istifade etme yoluna gidilmelidir. Nefsani arzu ve istekleri dizginlemeli, şeytani hevesleri hayâ ve takva suyuyla yıkamalı, riya ve kibir gibi kötü hasletleri ihlas elbisesine bürünerek bertaraf edilmelidir. Üç aylarda çokça istiğfar ederek ibadetlere daha fazla zaman ayrılmalıdır. Günlük Kur'an-ı Kerim okumaları artırılarak ümmetin selameti için dua edilmelidir. Nafile oruçları tutarak şükür ve zikirle tefekkür iklimine girilmelidir." dedi.

"Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün özgür olmasının tek yolu birliktelikten geçer"

Menteş, "Şüphesiz ki bugün İslam ümmeti olarak zor ve sıkıntılı bir zaman dilimi içerisindeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde, Allah'ın ipine sımsıkı sarılacağımız günlerin tekrar gelmesi için Allah'a çokça dua etmeli ve bu amaç doğrultusunda sımsıkı kenetlenilmelidir. İslam düşmanlarının saflarımızı bölüp aramıza nifak tohumlarını ekmelerine asla fırsat verilmemelidir. Kur'an ve Sünnet ekseninde bir araya gelip aynı hedefe odaklanmalıyız. Zira İslam beldelerinin kurtuluşu, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün esaretten özgürlüğe kavuşmasının yegâne yolu bu birliktelikten geçer. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak; Üç ayların İslam ümmetine huzur getirmesini, Kur'an ve sünnet ekseninde bir kardeşliğe vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Sevgili peygamberimizin dua ettiği gibi 'Allah'ım Recep ve Şaban’ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan'a kavuştur' diye dua ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir