• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Gaziantep’ten Erbil’e uçuşlar yeniden başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Havalimanı'ndan Erbil'e yapılan uçuşlar Covid-19 salgını süreci ile birlikte uzun bir süre durdurulmuştu.

Her iki kent arasındaki ulaşım kolaylığı ile ticaret ve turizm hareketliliğinin artması amacıyla uçuşların yeniden başlaması için çalışmalar yapıldı.

Bu kapsamda Anadolu Jet tarafından gerçekleştirilen ilk uçuşa Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları giden yolcuları baklava ikram ederek uğurladı.

Karşılıklı yapılacak uçuşların haftada 2 gün olmak üzere pazartesi ve perşembe günleri yapılacağı ifade edildi.

Gaziantep-Erbil uçak seferleri hakkında bilgi veren Gaziantep Valisi Davut Gül, bu ulaşım kolaylığı sayesinde her iki şehir arasında ticari ilişkilerin artacağını belirtti.

“Irak ile ilişkiler artacak”

Uçuşların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Gül, “Irak'a ilk sefer yapan uçağımızı uğurlamaya geldik. Irak bizim ticari partnerlerimizden en önemlisi. Bu hizmetle iş adamlarımızın hayatını daha da kolaylaştırmış olacağız. Direk seferlerle birlikte hem Irak'ın Gaziantep ile ilişkileri daha da artmış olacak hem de Gaziantep ihracatını daha çok arttırmış olacak. Bundan sonra Bağdat seferlerimiz de başlamış olur. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; kazasız, belasız yolculuklar diliyorum.” dedi.

Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed ise her iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirme anlamında bu uçak seferlerinin önemli adımlar olduğunu ve bu uçuşlar sayesinde ticari anlamda çok güzel bağlantıların sağlanacağını ifade etti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir