• DOLAR 34.246
  • EURO 37.299
  • ALTIN 2947.704
  • ...
Adıyaman`da Gençliği Ahlaksızlaştırma Projesine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN  - İslami STK’lar tarafından  yapılan basın açıklamasında Adıyaman’da düzenlenmek istenen GAP Gençlik Festivaline sert tepki gösterildi. Açıklamada, festivalin amacının Adıyaman gençliğini yozlaştırmak olduğuna dikkat çekilerek festivalin iptal edilmesi istendi.
 
Vahdet Der, Bilgi Hikmet Derneği, Çağrı Der, AGD ve Din Birsen gibi STK’ların  destek verdiği basın açıklaması  Demokrasi Parkı’nda saat 13.00’te yapıldı. Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan basın açıklamasını Bilal Demir okudu.
 
GAP Gençlik Festivalinin toplumun ahlakını ifsat etmeyi kendisine hedef olarak aldığını ifade eden Demir,”Bu tür uygulamalar bilindiği üzere cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yönünü batıya çeviren yöneticiler tarafından güzellik yarışması adı altında toplumu ifsad etmeye yönelik, gençliği ahlaki değerlerden uzaklaştırma adına yapılmıştı. Günümüzde de başka yapılan toplumun ahlaki çöküntüye uğraması için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay sahabeler şehri olan Diyarbakır’da sözüm ona adı güzellik yarışması olan bir çirkeflik yarışması düzenlenmek istenmişti. Bu gün ise iffet adide bir sahabe olan Safvan b. Muattal’ın şehri olan Adıyaman’da Gap Genç Festivali adı altında çirkef bir projeyi hayata geçirmeye çalışan ahlak düşmanları bu çirkefliği Adıyaman’a da bulaştırmak istemektedirler.” İfadelerini kullandı.
 
“Bağrında birçok peygamber ve sahabeleri barındıran illerimizde bu projenin düzenlenmesini isteyenler ahlaksızlığı bu bölgeye taşımak için ellerinden geleni yapmaktadırlar.”  diyen Demir açıklamalarına şöyle devam etti:  “Özellikle yanı başımızda medfun olan iffet abidesi Safvan b. Muattal’ın ve Şehit Fahri Yaldızın diyarında düzenlenmek istenen bu GAP Gençlik Festivalinin düzenleyenlerin amacı ‘toplumu nasıl daha hızlı ahlaki değerlerinden soyutlayabiliriz’dir. Peki GAP Gençlik Festivalinin içinde neler var bu projenin içinde toplumu her yönden ifsad etmeye yönelik ahlak dışı programlar konserler, tiyatrolar, sokak ortasında bedenini teşhir eden ucubeler hatta bazı yerlerde kızlarla erkeklerin karışık bir şekilde uzun eşek oynamaları bu projenin asıl amacını bizlere göstermektedir.Bazı yerlerde bu konser ve etkinlikleri düzenleyenler başörttü düşmanları kişilerden oluşmaktadır."
 
Projenin amacının hayasız, iffetsiz başıboş bir insan profili oluşturmak olduğunu belirten Demir, “Dindar nesil ifsat edilmeye çalışılıyor. Yetkililere sesleniyoruz bu ahlaksızlığa dur deyin!” ifadelerini kullandı.
 
Gençliği ahlaksızlaştırma projelerinin özellikle Kutlu Doğum ayında veya hemen akabinde düzenlenmesi ise zamanlama açısından manidardır. Kutlu doğum için  asılmasına  müsade edilmeyen bez afişlerin yerini ne hikmetse! Şu anda festivalin ilan dövizleri süslemektedir. Kutlu Doğum için izin verilmeyen bu uygulamalara ne yazık ki festival için bütün imkanlar seferber edilmektedir.
 
Demir açıklamalarına  şu ifadelerle son verdi: “Adıyaman halkına çağrımız ise bu olaya kayıtsız ve duyarsız kalmamalarıdır. Eğer sessiz kalırlarsa ahirette bunun vebalinin olduğunu söylemek isteriz. Gelin iffet abidesi olan Safvan bin Muattal’ın şehri olan Adıyaman’da GAP Gençlik Festivali adı altında bu ahlaksızlığa sessiz kalıpta bu yüce sahabenin kemiklerini sızlatıp sessiz kalmayın diyoruz.
 
Son olarak bu projeyi düzenlemek isteyen ve destek verenlere çağrımız ise bu yöntem ve uygulamalardan vazgeçin bu ifsat etkinliği kimseye fayda getirmez en son varacağımız durak olan ahiretteki hesabı düşünün de bu adımı atmaktan geri dönün yoksa bu vebalin altından kesinlikle ve kesinlikle kalkamazsınız.”  
Basın açıklamasından sonra kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı. (Nurullah Kılınç / Cihad Çetinkaya - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir