• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Birey Dershanesi de `Rezil`in sponsorluğundan çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – “Rezil" isimli şarkısında İhlas Suresi ile dalga geçtiği gerekçesiyle kamuoyunda büyük tepkilere neden olan Duman Grubu`nun 11 Mayıs`ta Sahabeler ve Peygamberler şehri Diyarbakır`da düzenleyeceği açık hava konserine tepkiler gelmeye devam ederken, konsere sponsor olan firmalar desteklerini bir bir çekmeye başladı.

 

Sponsor firmaları ziyaret eden 50 STK temsilcisi heyeti, kültürel etkinliklere karşı olmadıklarını, ancak inanca ve Allah’ın ayetlerine karşı olan etkinliklerinde kabul edilemeyeceğini, bu nedenle desteklerini geri çekmelerini istedi.

 

Sponsorlar ise “Duman Gurubu’nun inanca karşı yaptıklarını bilmiyorduk. Olayı yeni sizden öğrendik” diyerek desteklerini geri çekeceklerini ifade ettiler.

 

Sponsorluğunu geri çeken Faruk AVM’nin ardından başka bir sponsor olan Diyarbakır Birey Dershanesine de desteklerini geri çektiğini duyurdu.

 

Birey Dershanesi yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, “Duman Müzik Grubu’nun İhlas Suresi ile dalga geçtiğini bilmiyorduk, STK’lar bizi ziyaret edince öğrendik. Bu nedenle sponsorluğumuzu geri çektik” denildi. (Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir