• DOLAR 34.292
  • EURO 37.522
  • ALTIN 2927.227
  • ...
Batman il Müftüsü'nden Üç Aylar ve Regaib mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Cumartesi günü başlayacak Üç Aylar ve 16 Mayıs Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecede ihya edilecek olan Regaib Kandili nedeniyle Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar açıklamada bulundu.

 

Kandil dolayısıyla 16 Mayıs Perşembe günü ikindi namazını müteakip Batman Merkez Ulu Cami’de İl Müftülüğü tarafından mevlit programı düzenleneceğini belirten Müftü Çağlar, “ilahi rahmet, feyiz ve bereketin bol olduğu mübarek “Üç Aylar”a giriyoruz.” dedi.

 

Çağlar açıklamasının devamında, “Kur’an-ı Kerim’in birçok ayetinde ifade edildiği gibi, mekân ve zamanın yaratıcısı olan yüce Allah, bazı zaman ve mekânları mübarek kılmıştır. Mekke, Medine ve Kudüs mübarek mekânlardır.  Muharrem ayı ile Üç Aylar dediğimiz Recep, Şaban ve Ramazan ayları da mübarek zamanlardır. Hayırlı, faziletli ve bereketli zamanları dinimizin tavsiye ettiği şekilde değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

 

Recep ayının ilk Cuma gecesinin Regaib Kandili olduğunu hatırlatan Çağlar, “Regaib, elde edilmesi arzu edilen şeylere ulaşabilmek için Allah’a çokça yönelme anlamına gelmektedir. Allah’ın rahmet, mağfiret ve bereketinin yoğunlukla hayatımıza inmesi, kulun da yaratıcısına yönelerek bunları sıklıkla istediği bu geceye Regaib adı verilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Üç Aylar muhasebe dönemleridir

Üç Aylar’ın insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları, hata ve günahlardan temizlenip, hayırlı ve yararlı işlere yöneleceği bir zaman dilimi olduğunu dile getiren Çağlar, “Müslümanlar olarak, Regaib gecesi başta olmak üzere önemli gün, gece ve ayları güzel amellerimizle ihya etmeliyiz. Yanlışlıklarımızın farkına varıp dinimizin belirlediği istikamete yönelerek bu mübarek zaman diliminden istifade etmemiz gerekir” dedi.

 

Üç Aylar’da yapılabilecekler

Regaib gecesinin onu takip eden Recep ve Şaban aylarına mahsus bir ibadet olmadığına değinen Çağlar, “Allah’ın Resulü, Recep ve Şaban aylarının bazı günlerinde oruç tutar, bazı günlerinde de tutmazdı. Bizler de, Peygamber efendimizin sünnetine uygun olarak elimizden geldiği kadar Recep ve Şaban aylarında oruç tutmaya çalışalım. Hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’i hem çok okuyalım hem de onu anlamak için daha fazla gayret gösterelim” çağrısında bulundu.

 

İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olunan bu zaman diliminde, gönül huzuru içerisinde yüce Allah’a (cc), ailemize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlamamız gerektiğini dile getiren Çağlar, “Yanlış ve kusurlarımızdan dönelim. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açalım, aramızdaki sevgi bağını, dayanışma ruhunu güçlendirelim, kırgın gönülleri barıştıralım, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak duralım. Yüce Dinimizin bizden istediği kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim” dedi.

 

Müftü Çağlar açıklamasının sonunda, "Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Batmanlı kardeşlerimiz başta olmak üzere, Müslümanların ve bütün İslam âleminin Regaib gecesi ile üç aylarını kutluyor ve bütün insanlık âlemi için huzur, barış ve saadete vesile olmasını temenni ediyorum "dedi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir