• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Eğitimci Sütçü’den velilere ‘seçmeli ders’ çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yazılı açıklamada, ortaokul ve liselerde seçmeli ders tercih süresinin 7 Şubat’a ertelendiğini anımsatan Sütçü, velililerin seçmeli derslere karşı daha çok duyarlı olmalarını istedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da seçmeli derslerin seçiminin yapıldığını dile getiren Sütçü, “Bilindiği üzere seçmeli derslerin belirlenmesi için belirlenen tarih uzatıldı. Dolayısıyla 7 Şubat tarihine kadar seçimlerin devam edecek olması nedeniyle velilerimizi ve öğrencilerimizi daha hassas ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz.” dedi.

“Seçilecek dersler önemli bir etken olarak karşımıza çıkacak”

Eğitime sadece sınav kaygısıyla yaklaşıp öğrencilerin yükünün ağırlaştırmaması gerektiğini ifade eden Sütçü, şöyle devam etti:

“Maneviyattan uzak yetişen bir gençliğin doğuracağı tehlikelerin farkında olarak iş işten geçmeden çocuklarımıza ve gençlerimize gereken desteği sağlayalım. Hiç şüphesiz bu çok yönlü yürütülmesi ve üzerinde düşünülmesi gereken bir husustur. Ancak bilinmelidir ki okullarda seçilecek dersler de bu hususta önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır.”

“Çocukları böyle bir destekten mahrum etmek ne kadar doğru?”

Ailelerin çocuklarını zamanın tehlikelerine karşı koruması gerektiğini vurgulayan Sütçü, “Ortaokul veya lise çağındaki öğrencilerin Siyer, Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler gibi yüreğe dokunacak ve hayatlarına anlam katacak derslerle muhatap olmaları gerekir ki kendisini bekleyen zamanın afetleri karşısında biraz daha donanımlı ve birikimli bir duruş sergileyebilsin. Aksi takdirde zaten çocuklarımızın gündemini meşgul ve heba edebilecek birçok dış faktör mevcut iken, sınav ve benzeri dünyevi kaygılarla onları böyle bir destekten de mahrum etmek ne kadar doğru olur?” ifadelerini kullandı.

“Bu dersler topluma daha faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacaktır”

Açıklamasının devamında Sütçü, “Oysa bu dersler çocuklarımızda sorumluluk bilincini geliştirecek, gençlerin hayata daha anlamlı bakmalarını sağlayacak ve her yönüyle topluma daha faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle son bir hatırlatmada bulunmayı bir görev biliyor, anne ve babaları bu konuda daha hassas davranmaya davet ediyoruz.” dedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir