• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
Mısır Heyeti HÜDA PAR`ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mısır devriminde etkili olan İhvan-i Müslimin ve Cemaat-i İslamiyye cemaatlerinin siyasi kolları, aynı zamanda Mısır’ın iki büyük partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisi Siyasi Birim Sorumlusu Cemal Hasan, Yüksek Şura Üyesi Siyasi İşler Sorumlusu Ahmed Nasr El-İskenderani ve İnşa ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu İslam Ahmed El-Ğamiri, istişarede bulunmak ve Müslümanlar arasındaki vahdete vurgu yapmak için Hür Dava Partisi Batman İl Başkanlığını ve STK’ları ziyaret etti.
 
Heyet İl Kültür Merkezinde Mısır’daki devrim ve siyasi tecrübeleri ile ilgili seminer verdi. Seminere Hüda-Par Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın ve Abdurrahman Cens, İl Başkanı Dr.Aydın Gök ve il ve ilçe yönetimleri katıldı.
 
Seminerde konuşan Hürriyet ve Adalet Partisi Siyasi Birim Sorumlusu, aynı zamanda Mısır Meclis Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Hasan, “Bizler kardeşiz. Hiçbir güç bizi birbirimizden ayıramaz. Siz benim kardeşimsiniz, ben de sizin kardeşinizim. Bütün dünyadaki Müslümanlar kardeştir ve bir çatı altında toplanmalıdır, vahdeti sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Mısır’ın siyasi durumundan bahseden Hasan, seçimle alakalı tecrübelerini paylaştı. Hasan, Allah’ın yardımıyla bütün şartlara uygun tecrübeler kazandıklarını belirterek, HÜDA PAR yetkililerine seçimlerde dikkat etmeleri gereken hususlarda tecrübelerini aktardı.
 
Gençlerin ve kadınların seçim çalışmalarında rolünün büyük olduğuna dikkat çeken Hasan, bunu örneklerle ayrıntılı olarak anlattı. Sandık hilelerine karşın en önemli tedbirin halkın seçim sandıkları başına gitmesi olduğunu kaydetti.
 
Cemaati İslamiyyenin amacı bütün Müslümanları vahdete kavuşturmak olduğunu belirten İnşa ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu İslam Ahmed El-Ğamiri “Cemaati İslamiyyenin amacı Müslümanlar arasında vahdeti sağlamaktır” dedi.
 
Mazlumların yanında olduklarını belirten El-Ğamiri “Nerede bir mazlum varsa, o bizim kardeşimizdir, onun elinden tutacağız” ifadelerini kullandı.
 
İnşa ve Kalkınma Partisi Yüksek Şura Üyesi Siyasi İşler Sorumlusu Ahmed Nasr El-İskenderani ise, “Sizi sevmemize sebep olan tek şey, sizin Resulullah’a olan bağlılığınız ve muhabbetinizdir” dedi.
 
Resulullah’in (s.a.v) Hilful Fudul’a katılmasının amacını hatırlatan El-İskenderani, zulme karşı başkaldıranların yanında olacağını belirterek, “Zalim kim olursa olsun, hangi mekânda olursa olsun, zalime karşı kim ayaklanırsa bizler onların yanında olacağız” şeklinde konuştu.
 
Seminer soru-cevap kısmıyla sona erdi.          
 (Muhyeddin Beyca - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir