• DOLAR 34.26
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2930.312
  • ...
`Bu bataklık kurutulmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA – Viranşehir ilçesinde son günlerde artan nahoş olaylar halkı tedirgin ediyor. İlçede artan hırsızlık olayları, içki ve esrar kullanımının ardından fuhuş olayları da görülmeye başlandı. Halk, fuhuş olaylarının bazı Suriyelilerin ilçeye gelmesiyle başladığını ileri sürüyor.
 
Yetkililerin kılı kıpırdamıyor
Konu ile ilgili görüştüğümüz Viranşehir Cami-Der başkan yardımcısı ve İNHAP Viranşehir temsilcisi Abdullah Çelik, uyuşturucu, içki ve fuhuş’un insanların ahiretini tehdit ettiğini söyledi. Çelik, “Biz bu konuyu defalarca gündeme getirdik. STK, kanaat önderleri ve yetkililer nezdinde girişimlerimiz oldu. Fakat yetkililerin kılı kıpırdamıyor. Yapanlar ve bu işi organize edenler biliniyor veya tahmin ediliyor. Bu tür ahlaksızlıklar çok tehlikelidir. İlçemize yakışmadığı için kimse dilendirmek istememektedir”  dedi.
 
Bu kötü gidişata dur demeliyiz
Adım başı içki büfelerinin açıldığını belirten Çelik, son olarak Dörtyol mevkisinde Lise ile İlköğretim okullarının tam karşısında içki büfesinin açıldığını hatırlattı. Çelik, “Söz konusu bu büfe iki okula bu kadar yakın nasıl açılıyor? Adım başı internet kâffeler açılmış, bu işyerleri gençlerimiz tehdit ederken yetkililer ne tür denetimler yapıyor? Birçok okul, kendi öğrencilerine konu verip internet kâffelere yönlendiriyor. Bu yavrularımız internet kefelerin zararlarına karşı korumasız kalmıyor mu?  Suriyeli mağdur ailelere her türlü yardımda bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Fakat bu işe bulaşan Suriyeli aileler mülteci olmayıp bu vesile ile burayı pazara çeviren Suriyeli çingenelerdir.  Viranşehir’de ikamet edip çok ahlaklı ve dürüst Suriyeli ailelerde var ve onları tenzih ederiz. Bu kötü ahlaklı aileler her gün çarşı pazar dolaşan,  dilenen ve gençlerimizi fuhuşa sürükleyen bir kısım Suriyeli çingenelerdir. Bunlar gündüz ortası gençlerimizin ahiretini, dünyasını ve geleceğini karartırken organize ve diğer fuhuş çeteleri de gençlerimizi zehirlemektedir.
Eğer bu gidişata dur demesek birkaç yıl sonra bunun kötü sonuçlarına toplum olarak katlanmak durumunda kalacağız” dedi.
 
Bu bataklık kurutulmalı
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Viranşehir ilçe başkanı Yakup Esmer ise söz konusu ahlaksızlığın her yerde arttığını ve özellikle gençleri tehdit ettiğini söyledi. Esmer sözlerine şöyle devam etti, “İlçemizde son yıllarda artan boşanma, intihar ve kavgaların arkasında duran gerçek bu kötü ahlaksızlıkların artmasıdır.  Hükümetin bu işe el atmasını ve bu bataklığı kurutacak icraatlara bir an önce başlamasını bekliyoruz. Bütün ilçe halkımızı, siyasi partileri, STK’ları, âlimleri ve kanaat önderlerini bu işe dur demeye davet ediyoruz.” (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir