• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Evde doğum yapan anne ile bebeği 17 saatlik çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman'ın Sincik ilçesi Aksu köyünde ikamet eden ve hamile olan H.K. adlı kadın doğum sancısı tutunca 112'ye haber verildi ancak köy yolunun kar yağışı nedeniyle kapalı olmasından dolayı sağlık ekipleri yetişemeyince doğum evde gerçekleşti.

Yer yer 5 metreyi bulan karlı yolu açmak için Battalgazi Belediyesi karla mücadele ekipleri ile UMKE ekipleri yola koyuldu. Yaklaşık 17 saatlik bir çalışmanın ardından yolu açan ekipler, anne ile bebeğe ulaşarak evde yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan anne ile bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Anne ve bebeği hastanede ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Yeni doğum yapmış annemizin ve bebeğinin hasta olduğunu haberi bize ulaştı. Ekiplerimizi hemen o bölgeye gönderdik. Ekipler, dağ köyünde ikamet ettiğinden ve kar yağışından dolayı 17 saatlik bir çalışmanın ardından anneye ulaşabildiler. Çok şükür bebeği ile beraber annemiz hastaneye yetiştirildi. Hocalarımız ilk müdahalelerini yaptılar, annemizin ve bebeğinin sağlık durumu hamd olsun gayet iyi." ifadelerini kullandı.

"Çok zor bir yolculuk oldu"

Zor bir yolculuk sonrası hastaneye gelebildiklerini söyleyen anne H.K, "112'yi aradık, geleceklerdi ama yollar karlıydı gelemediler. Akşama kadar ancak gelebildiler. Hem benim hem de bebeğimin durumu çok iyi. Çok zor bir yolculuk oldu. Sabahtan çıktılar akşama kadar ancak gelebildiler. Allah razı olsun hepsinden, bizim için hayatlarını tehlikeye attılar. Çocuğun ismi Bahar koydum." dedi.

"Hava şartlarından dolayı zorlandık ama çok şükür hastamızı sıkıntısız getirdik"

Anne ve bebeğe ilk müdahaleyi gerçekleştiren UMKE Doktoru Muhammed Yamurkaya, "Gece saatlerinde komutadan bize bir bilgi geldi. Battalgazi Belediyesi'nin yol çalışmalarıyla UMKE ve 112 ekibi olarak hastaya ulaşmaya çalıştık. Bir yerden sonra UMKE ekibi olarak biz yaya olarak devam ettik. Hastasının ve bebeğin ilk muayenesini yapıp transportunu sağlayıp 112 ekibine teslim ettik. Hava şartlarından dolayı zorlandık ama çok şükür hastamızı sıkıntısız getirdik." diyerek yaşanan süreci anlattı.

"Anne ve bebeğin sağlık durumları da gayet iyi"

Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ebru İnci Coşkun da "Hastamız, belediyemizin 17 saatlik yol açma süreci sonrasında UMKE ekiplerimiz ve 112 ekiplerimizle bize nakledildi. İlk muayenesi sağlık personellerimiz tarafından yapılmıştı. Bizim hastanemize geldiğinde de doğum muayenelerinde çok şükür bir sıkıntıya rastlamadık. Doğum sonu rutin bakımlarını gerçekleştirdik. Yeni doğan ekibi bebekle ilgilendi, biz de anneyle ilgilendik. Müşahedemiz devam ediyor. Anne ve bebeğin sağlık durumları da gayet iyi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir