• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Yaptırımları delmeye yardım ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi dün verdiği bir röportajda, Rusya ile daha yakın bir ittifakı överken, iki ülkenin birlikte ABD yaptırımlarını nasıl “etkisizleştirmeye” çalıştıklarını ve ticarette 10 milyar dolara varan iş birliğini anlattı.

Yaptırımları etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz!

Raisi, devlet televizyonuna verdiği bir röportajda, hükümetin yaptırımları kaldırmaya çalışmasının yanı sıra ‘yaptırımları etkisiz hale getirmeye’ çalıştığını söyledi, komşularla daha iyi ticari bağların İran ekonomisine yardımcı olabileceğini açıkladı. Reisi, doların uluslararası ticaret üzerindeki kontrolünü kırmanın yollarının olduğunu söyledi.

Ticaret hacmini büyüttüler!

İran Cumhurbaşkanı, “Ticaret kısıtlamalarının kaldırılması olasılığı göz önüne alındığında, İran tarım ürünlerinin ihracatı ve Rusya’dan stratejik emtia ithalatı, tartışılan konular arasındaydı” dedi.

Reisi, Rusya ile kabaca 3 milyar dolarlık ticaret hacminin 10 milyar dolara yükseltilebileceğini vurguladı.

Geçen hafta Moskova’daki görüşmeleri, her iki lidere yönelik Batı’nın yaptırım tehditlerinin ardından geldi. Analistler, Putin için bu durumun yıllarca Avrupa’yı bölmeye çalışmanın ve haftalarca Ukrayna’ya karşı tehditkar hamlelerin sonucu olduğunu belirtiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir