• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...

Motorlu Taşıtlar Vergisi senede 2 kez olmak üzere araç sahipleri tarafından yatırılıyor. Bu yılın ilk MTV taksiti için son gün yaklaşıyor. Son günü kaçıranları ceza bekleyen MTV ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden 02:00 ile 22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor. MTV ödemesi için son gün ne zaman?

MTV ödemesi için son gün ne zaman?

MTV ödemeleri her yıl Ocak ayında ve Temmuz ayında olmak üzere iki defa yapılıyor. Ocak ayında yapılan ödemeler 1 Ocak – 31 Ocak tarihlerinde, Temmuz ayında yapılacak olan ödemeler 1 Temmuz - 31 Temmuz tarihlerinde gerçekleşiyor.

En düşük MTV  136.25 lira

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde önemli değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yüzde 36.2 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne özel olarak yüzde 25 oranında uygulanacak.

MTV ödemeleri alternatif olarak anlaşmalı bankaların İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılığından yapılabilmektedir. Ayrıca PTT ve Vergi dairesinden de ödeme yapılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden geçmiş dönem borçları da sorgulanabiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları grubunda 2022 yılında en yüksek MTV 62 bin 633 lira olurken en düşük MTV ise 136.25 lira olarak belirlendi.

Borcunu ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak!

MTV borcu ödemeyenlere önce gecikme cezası uygulanır. Daha sonra Vergi Dairesi tarafından uyarı gönderilir. Bir sonraki aşamalar banka hesaplarına haciz konulur. Haciz işlemi ile araç bağlanabilir. Vergi borcu olan kişi gecikme cezası ile beraber borcunu kapatırsa haciz işlemi durdurulur.

kaynak: SonDakika