• DOLAR 34.274
  • EURO 37.425
  • ALTIN 2918.293
  • ...
Batman`da ilk kalp kapakçık ameliyatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bölge Devlet Hastanesine nefes darlığı ve çarpıntı şikâyetiyle başvuran 51 yaşındaki kadın hastaya kalp kapakçık ameliyatı yapıldı. İlk kez yapılan kalp kapakçık ameliyatı ile bir ilke daha imza atıldı.

 Konuyla ilgili konuşan Op. Dr. Sinan Göçer, “Çarpıntı ve nefes darlığı şikâyetiyle kliniğimize gelen 51 yaşındaki kadın hastanın yapılan tetkiklerinde kalp kapağında ciddi daralma olduğu tespit edildi. Kalp-Damar Cerrahi ekibimiz tarafından ameliyata alınan hastaya kalp kapakçık değişim ameliyatı yapıldı. Kliniğimizde ilk kez yapılan bu ameliyat başarılı geçti” dedi.

 Kalp-Damar Cerrahi Servisinde bugüne kadar 14 hastaya by pass ameliyatının yapıldığını belirten Göçer, “Ocak 2013’te hizmet vermeye başlayan Kalp-Damar Cerrahi Kliniğimiz ilk ameliyatını 24 Ocak 2013’te yaptı.  Bugüne kadar 12 hastaya kalp-akciğer makinesine bağlı olarak by pass ameliyatı yapıldı. Bir hastaya da çalışan kalpte by pass ameliyatı yapıldı. Kalp-Damar Cerrahi ekibimizin en son yapmış olduğu kalp kapakçığı değişim ameliyatıyla birlikte kliniğimizde 14 hastaya açık kalp ameliyatı gerçekleştirilmiş oldu” ifadelerini kullandı.

 (Yasir Oğuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir