• DOLAR 34.267
  • EURO 37.377
  • ALTIN 2913.337
  • ...
Mısır`ın İslami parti yetkilileri Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Mısır devriminde etkili olan İhvan-i Müslimin ve Cemaat-i İslamiyye cemaatlerinin siyasi kolları, aynı zamanda Mısır’ın iki büyük partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisi Siyasi Birim Sorumlusu Cemal Hasan,  Yüksek Şura Üyesi Siyasi İşler Sorumlusu Ahmed Nasr El-İskenderani ve İnşa ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu İslam Ahmed El-Ğamiri, istişarede bulunmak ve Müslümanlar arasındaki vahdete vurgu yapmak için Batman’a geldi.

 Heyet, ilk olarak Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Batman İl Teşkilatına bir ziyaret gerçekleştirdi.

 Daha sonra Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezine gelen heyeti, Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens, Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur, bölgenin tanınmış âlimlerinden ve Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyonu Başkanı Abdurrahman İçlek karşıladı.

 Cemiyetin çalışmaları hakkında heyete bilgiler veren Cens, kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

 Heyet, daha sonra Cemiyet yetkilileri eşliğinde Mustazaflar Cemiyetine bağlı birimleri gezerek yapılan faaliyetler hakkında da bilgi aldı.

 Ziyaretin ardından Cens, kendilerini ziyarete gelen heyete duyduğu memnuniyeti ifade ederek yaptıkları çalışmalar ile ilgili CD ve çeşitli hediyeler verdi.

 Konu ile ilgili bilgi veren Hür Dava Partisi Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın, “Misafirlerimiz Mısır’dan geldi. İslam Ahmed ve Ahmed Nasır, İnşa ve Kalkınma Partisinden, Cemal Hassan İhvan-i Müslimin şuan iktidarda olan Cumhurbaşkanı Mursi’nin partisinden olan bir yetkilidir. Bizleri ziyaret ettiler ve daha sonra Batman’daki İslami faaliyet yürüten dernekleri ziyaret etmek istediler. Biz de bu ziyaretlerde kendilerine eşlik ettik” dedi.

(Muhyettin Beyca - M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir