• DOLAR 32.297
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2467.847
  • ...
Kar nedeniyle çökme riski bulunan Gaziantep Otogarı'nda tedbir alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

18 Ocak Salı gününden itibaren yoğun kar alan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar, kentte bazı çatıların çökmesine neden oldu.

Kentte geçtiğimiz haftadan belli aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışının ardından iş yerleri, evler ve ahırların çatılarında biriken kar kütleleri nedeniyle birçok iş yeri, ev ve ahır ile çadırların çatıları çöktü.

Yoğun kar yağışı nedeniyle önceki gün Şehitkamil ilçesindeki eski uzay çatılı pazaryeri olan otoparkın çatısının çökmesi sonucu çatı altında bulunan 30 araçta maddi hasarın meydana geldiği kentte bugün de Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin çatısında çökme riski oluştu.

Şehitkamil ilçesi Karacahmet Mahallesi’nde bulunan Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin çatı bölümünde oluşan çökme nedeniyle güvenlik önlemi alındı.

Çatıda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Otogar Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede çatıda çökme riski bulunduğu tespit edildi.

Çökme riskinin ardından otogarda sıkı tedbirler alınırken, otogara gelen yolcular peron bölümlerine alınıyor.

Otogar içerisinde yoğunluğa neden olunmaması için ekipler, otogarın çatı kısmının altında bulunan yolcuları peronlara yönlendiriyor.

Otogar içerisinde işlem yapmak zorunda kalan vatandaşlar ise kontrollü şekilde gişelere yönlendirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise çatıdaki kar yükünün kontrol edilebilmesi için terminal merkezindeki gişe salonunda şeritle ayrılan alanlara girişe izin verilemediği ve diğer bölgelerde ise işleyişin olağan seyrinde sürdüğü bildirildi.

“Seferlerde bir aksama yaşanmıyor”

Biletlerini alan vatandaşların beklemelerine izin verilmeden peronlara yönlendirildiği ve bina içindeki yığılmaların çevre alanlara yayıldığı belirtilen açıklamada, “Gaziantep’te günlerdir devam eden ve günlük hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışına karşı sahada mücadeleler sürerken bir önlem de Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde alındı. Çatıdaki kar yükünün kontrol edilebilmesi için terminal merkezindeki gişe salonunda şeritle ayrılan alanlara girişe izin verilemezken, diğer bölgelerde ise işleyiş olağan seyrinde sürdürülüyor. Biletlerini alan vatandaşların beklemelerine izin verilmeden peronlara yönlendirerek, bina içindeki yığılmalar çevre alanlara yayılıyor. Seferlerde bir aksama yaşanmazken, terminale otobüs giriş ve çıkışları ise olağan seyrinde sürüyor. Bilet satışları ise çevrimiçi veya bilet gişelerinde gişe sorumluların yardımıyla biletlemeye uygun alanlarda yapılıyor.” denildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün kontrolünde sağlanan tedbirlerin kar yağışının durumuna göre kontrollü olarak sürdürüleceği belirtilen açıklamada, çatıdaki kar yükünün boşaltılması ve alınabilecek önlemlerle ilgili zabıta ekiplerinin teknik incelemelerini sürdürdüğü ifade edildi.

“Seferleri etkileyen bir durum yoktur”

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs İşletmeciliği A.Ş. Başkan Yardımcısı Hakan Savcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çatıdaki kar yükünün kontrol edilebilmesi için terminalin girişinde tedbir aldıklarını ifade etti.

Kar kütlesinin ağırlaşmasından dolayı çatıda çökme yaşanabileceği ihtimaline karşı tedbir aldıklarını ifade eden Savcı, otobüs seferlerinin ise devam ettiğini bildirdi.

Terminalin ön girişini kapatarak iç kısma yolcu almadıklarını belirten Savcı, çatıda yapılan kontrollerin ardından bu kararı aldıklarını söyledi.

Yolculara bir zarar gelmemesi için böyle bir tedbir almak zorunda kaldıklarını ifade eden Savcı, çatıda biriken yoğun kardan dolayı çökme yaşanabileceğini belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin çatıda kontroller yaptığını ve Isıtma sistemiyle çatıdaki karı eritmeye çalışacaklarını bildiren Savcı, “Otobüs seferlerimiz düzenli olarak ve aksamadan devam ediyor. Seferleri etkileyen bir durum yoktur. Yolcularımızı peronların olduğu kısma yönlendiriyoruz. Şu ana kadar herhangi bir çökme yaşanmadı. Yolculara bir zarar gelmemesi için bu tedbiri önceden aldık.” dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir