• DOLAR 34.242
  • EURO 37.389
  • ALTIN 2928.632
  • ...
Kentsel Dönüşümde Süreç Hızlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentsel dönüşümde Türkiye genelinde riskli bina tespit ve yıkım çalışmaları devam ederken, süreci hızlandıracak bir adım daha atıldı.

Zaman Gazetesi`nde yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üçte iki çoğunlukla yıkılmasına karar verilen riskli binada hak sahibi olan, ancak anlaşma sağlanamayan kişilerin payını açık artırmayla satacak. Açık artırmaya binanın yıkılması konusunda uzlaşılan hak sahipleri katılabilecek. Bakanlık tarafından hazırlanan taslağa göre riskli yapı parsellerinin birleştirilmesi, imar adası bazındaki uygulamalar, yeniden bina inşası ve payların satışına, hak sahipleri oybirliğiyle karar verecek. Oybirliğiyle karar alınamaması durumunda riskli yapının değerini SPK lisanslı kuruluşlar belirleyecek. Değer tespiti üzerinden hak sahipleriyle tekrar anlaşma sağlanmaya çalışılacak. Bedel Tespiti ve Satış Komisyonu, anlaşma sağlanamayan hak sahiplerine ait bağımsız bölümlerinin rayiç bedelini, binanın değerini gözeterek belirleyecek. Açık artırmaya, binanın yıkılması konusunda uzlaşan hak sahiplerinin dışında herhangi biri katılamayacak. Komisyon Başkanı, rayiç bedelden az olmamak kaydıyla en yüksek bedeli teklif edene satışı yapacak.

Açık artırma ile satışa iştirak eden tek bir paydaş olması halinde, belirlenen rayiç değerinden az olmamak üzere bu paydaşın vereceği teklif geçerli kabul edilecek. Satış bedelinin yatırılmasından sonra satış işlemi, tapuda yeni malik adına tescil yapılmak üzere, müdürlükçe ilgili tapu müdürlüğüne bildirilecek. İlgili tapu müdürlüğünce tescil işlemi tamamlandıktan sonra, payı satılan ilgiliye durum bildirilecek. Satış tamamlanıp Komisyonca karara bağlanmadan evvel, üçte iki çoğunlukla alınan karara katılmayan maliklerin, üçte iki çoğunluk ile alınan kararı kabul etmeleri halinde satış işlemi geçersiz sayılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir