• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bosna'da Sırpların bağımsızlığına karşı hazırlık çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balkan News’te yer alan habere göre, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Üyesi Semsudin Mehmedovic, Balkanlarda artan gerilim üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Mehmedovic, Savunma Bakanlığı’nın ülkedeki Sırp Cumhuriyeti entitesinin ayrılıkçı politikaları çerçevesinde gerçekleşebilecek muhtemel askeri senaryolar karşısında hazırlık yapması çağrısı yaptı.

Ukrayna’nın olası işgal durumuna ilişkin muhtemel senaryonun dikkatlice izlenmesi gerektiğini vurgulayan Mehmedovic, bunun Bosna Hersek’te benzer bir şekilde uygulanması ihtimalinin analiz edilmesi gerektiğini belirtti.

SAVUNMA BAKANLIĞI ASKERİ SENARYOLARI DEĞERLENDİRMELİ

Ortadoğu Haber Bülteni'ne göre; Mehmedovic, “Sırp Cumhuriyeti kaynaklı bariz ayrılıkçı politikalar göz önünde bulundurularak Savunma Bakanlığı’nın Bosna Hersek aleyhindeki muhtemel askeri senaryoları değerlendirmesi gerekiyor. Bu modellemeye Rusya, Macaristan ve devlet aleyhinde darbeyi doğrudan veya dolaylı olarak destekleyecek yakın ve uzak ülkeler de dahil edilmeli” diye konuştu.

Bosna Hersek kurumlarındaki boykotun Bosna'daki sağcı politikaların en belirgin faaliyeti olduğuna değinen Mileltvekili Mehmedovic, söz konusu durumun Boşnak vatandaşlarının güvenliği ve mülkleri için vahim sonuçları olduğuna inandığını söyledi.

BALKANLARDAKİ GERİCİ POLİTİKALARIN SAVUNUCUSU

Mehmedovic, Yüksek Temsilci Valentin Inzko'nun soykırım inkarının cezalandırılmasına yönelik kararı sonrasında, Bağımsız Sosyal Demokratlar İttifakı (SNSD) ve Bosna Hersek Hırvat Demokratik Birliği’nin (HDZ) Bosna Hersek ve Balkanlar'daki gerici politikaların savunucuları olarak birleştiğini iddia etti.

Mehmedovic, Bosna Hersek'teki krizi çözmek için kararlı adımlar ve önlemler gerektiğini ve ilk adımın uluslararası toplumdan gelmesi gerektiğini belirtti. Mehmedovic, Bosna Hersek'in Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’ne (NATO) üye olmasının ülkedeki istikrarın sağlanmasında faydalı olacağını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir