• DOLAR 32.67
  • EURO 35.425
  • ALTIN 2502.63
  • ...
Gaziantep’te yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentte geçtiğimiz haftadan beri belli aralıklarla etkili olan kar yağışı etkili olmaya devam ederken, kar kalınlığı 80 santimetre oldu.

Kar yağışı Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de etkisini sürdürüyor. Gaziantep’te geçtiğimiz hafta itibariyle başlayan kar yağışı kenti beyaza bürürken, gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı.

Gaziantep'te yaklaşık bir haftadır aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, gece saatlerinde tekrar yoğunluğunu arttırdı. Kar yağışının etkisini arttırması ile beraber özellikle yol açma ve tuzlama çalışmaları yoğunlaştırıldı.

Geçtiğimiz hafta binlerce aracın mahsur kaldığı Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Gaziantep kısmı da yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için trafiğe kapatıldı.

Yağan karla birlikte kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 50 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştı.

Vatandaş karın yağmasına sevinirken bazı sürücüler ise yolda ilerlemekte güçlük çektiler. Kar yağışı nedeniyle kentin ana arterlerini açık tutulması için çalışmalar sürerken, kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesinin beklendiği açıklandı.

Kentte önceki gün sabah erken saatlerde başlayan ve gece saatlerinde de etkisini yitiren kar yağışı, bu sabah saatlerinde tekrar yoğun yağmaya başladı. Zaman zaman şiddetini arttıran kar yağışı ile birlikte kentte güzel manzaralar da oluştu.

Kenti tamamen beyaz bir örtüye bürüyen kar yağışı nedeniyle kent merkezinde görüş mesafesi de yer yer düştü.

Belediye ekipleri ana arterler ile otoyollarda temizlik ve tuzlama çalışması yaparken, bazı sürücülerin trafikte ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

Kar yağışı sonrası çalışmalarını arttıran ekipler kentin özellikle ana arterlerini açık tutmak için yoğun çaba harcarken, ana arterlerin büyük çoğunluğunun trafiğe açık olduğu görüldü.

Kentin bazı noktalarında kayganlaşan yol sürücülere zor anlar yaşatırken, toplu taşıma araçlarının da sınırlı sayıda ve belli güzergahlarda çalıştığı gözlemlendi.

Kayganlaşan yolu çıkmakta zorlanan araçları vatandaşların iterek hareket ettirmeye çalıştığı görüldü.

Yoğun kar yağışı dolayısıyla trafikteki aksamaların önüne geçmek için mesai saatlerinin yeniden düzenlediği kentte kar yağışının gün boyu sürmesi tahmin ediliyor.

Kar lastiği ya da zincir takılı olmayan araçların trafiğe çıkmasına müsaade edilmediği kentte Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Gaziantep kısmı, yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesi mevkilerinde kar temizleme çalışmalarının sekteye uğramaması ve sürücülerin yolda kalmaması için Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) 0toyoluna da girişler Osmaniye gişelerinden kapatıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir