• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Duvarı kırıp girdikleri kuyumcudan 1,5 milyon liralık altın çaldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Olay, Şahinbey ilçesi Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesindeki bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, dün akşam saatlerinde isimleri öğrenilemeyen 4 kişi Hüseyin Paşa Camii'nin içinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu içinden İbrahim Çelik'e ait ayakkabıcı dükkanının duvarını balyozla kırıp içeri girdi.

Ayakkabıcı dükkanının tuvalet duvarını da kıran hırsızlar, buradan İbrahim Halil İdiz'e ait kuyumcu dükkanına girdi. Şüpheliler, dükkandaki çelik kasayı oksijen tüpüyle keserek açtı.

Kasanın içinde bulunan 1,5 milyon lira değerindeki altınları alan şüpheliler, dükkana girdikleri yerden çıkarak kaçtı.

Sabah iş yerini açmaya gelen kuyumcu İbrahim Halil İdiz, kasanın açık ve iş yerinin duvarının kırık olduğunu görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. İş yerine gelen polis ekipleri kuyumcu dükkanında inceleme yaptı.

Polis ekipleri hırsızlık şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlattı.

Öte yandan, hırsızların duvarı kırıp önce ayakkabı dükkanına ardından kuyumcu dükkanına girmeleri ve altınları alıp kaçmaları güvenlik kameralarına yansıdı.

Ayakkabı dükkanı sahibi Halil İbrahim Çelik, gazetecilere, dün 17.00 gibi iş yerini kapattıklarını, kamera kayıtlarından 19.45 gibi iş yerlerine 4 hırsızın girdiğini, 06.15 gibi de lavabonun duvarını kırarak kuyumcuya girdiklerini gördüklerini söyledi.

Çelik, olayın olduğu sabah dükkana girdiklerinde kuyumcu dükkanına hırsızların girdiğini öğrendiklerini söyledi.

“İnşallah hırsızlar bir an önce bulunur”

4 şüphelinin önce kendi dükkanına ardından da tuvalet duvarını balyozla kırıp kuyumcuya girdiklerini belirten Çelik, "Sabah erken saatlerde bizim dükkana girmişler. Buradan tuvalet kısmına giriyorlar. Tuvaletteki duvarı balyozla kırıp kuyumcuya ulaşıyorlar. İçeri 4 kişi giriyor birisi gelip ayakkabı kartonu ile kamerayı kapatıyor. Komşumuzun zararı fazla. İnşallah hırsızlar bir an önce bulunur.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir