• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mısır`dan HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mısır devriminde etkili olan İhvan-i Müslimin ve Cemaat-i İslamiyye cemaatlerinin siyasi kolları, aynı zamanda Mısır’ın iki büyük partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisi Siyasi Birim Sorumlusu Cemal Hasan,  Yüksek Şura Üyesi Siyasi İşler Sorumlusu Ahmed Nasr El-İskenderani ve İnşa ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu İslam Ahmed El-Ğamiri, istişarede bulunmak ve Müslümanlar arasındaki vahdete vurgu yapmak için Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti. Heyeti, HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, İl Başkanı Vedat Turgut ve beraberindeki partililer kapıda karşıladı.  
 
Ziyaretçilere Mısır’daki devrimle ilgili seminer verildi. Seminere il ve ilçe yönetimleri katıldı.
 
Seminerde konuşan Hürriyet ve Adalet Partisi Siyasi Birim Sorumlusu, aynı zamanda Mısır Meclis Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Hasan, “Seminere başlamadan önce parti programınızı okudum. Bizim parti programımızla sizin parti programınız arasında hiçbir fark yoktur” dedi.
 
Kardeşliğe ve vahdete vurgu yapan Hasan, “Bizler kardeşiz. Hiçbir güç bizi birbirimizden ayıramaz. Siz benim kardeşimsiniz, ben de sizin kardeşinizim. Bütün dünyadaki Müslümanlar kardeştir ve bir çatı altında toplanmalıdır, vahdeti sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Cemaati İslamiyyenin amacı bütün Müslümanları vahdete kavuşturmak olduğunu belirten İnşa ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu İslam Ahmed El-Ğamiri “Cemaati İslamiyyenin amacı Müslümanlar arasında vahdeti sağlamaktır. Bunu da ırk gözetmeden yapmaya çalışıyor. Çünkü bütün Müslümanların kanı aynıdır. Çeçenistan’daki Müslümanın da Bosna’daki Müslümanın da kanı aynıdır” şeklinde konuştu.
 
Mazlumların yanında olduklarını belirten El-Ğamiri “Nerede bir mazlum varsa, o bizim kardeşimizdir, onun elinden tutacağız. Lailaheillallah bayrağının hâkim olduğu yer dışında Müslüman’a hiçbir yer memleket değildir” dedi.
 
İnşa ve Kalkınma Partisi Yüksek Şura Üyesi Siyasi İşler Sorumlusu Ahmed Nasr El-İskenderani ise, “Sizi sevmemize sebep olan tek şey, sizin Resulullah’a olan bağlılığınız ve muhabbetinizdir. Cemaatimizin gayesi Allah’ın rızasını kazanmak ve Resulü’nün yolundan gitmektir. Cemaatimizin akidesi Resulullah’ın akidesidir. Sahabeler şehri Diyarbakırlıların akidesiyle birdir” ifadelerini kullandı.
 
Resulullah’in (s.a.v) Hilful Fudul’a katılmasının amacını hatırlatan El-İskenderani, zulme karşı başkaldıranların yanında olacağını belirterek, “Zalim kim olursa olsun, hangi mekânda olursa olsun, zalime karşı kim ayaklanırsa bizler onların yanında olacağız” şeklinde konuştu.
 
Cemaati İslamiyyenin ana kaynağının şeriata uymak olduğunu belirten El-İskenderani, “Hüsnü Mübarek döneminde, şeriatı savunmamız hasebiyle cemaatimizin fertleri çok işkenceler gördü. Bacılarımıza işkenceler yapıldı. Bazı kardeşlerimizi cami minberinde hutbe okurken, şehit ettiler. Aynı şekilde Cemaati İslamiyyeye mensup Müslümanları zorla köylerinden çıkarttı” dedi.
 
Seminer, verilen ikramdan sonra sona erdi.
(Hüseyin Yalçın-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir