• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Grup Duman`a eşekli protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat’a bağlı Mercimekli (Habsunnes) Köyü’nde yanlarında getirdikleri iki eşekle birlikte basın açıklaması yapan, Midyat’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir grup genç,  Rock grubu Duman’ın ilk albümündeki “Rezil” isimli şarkısında Kur’an-ı Kerim’deki İhlas Suresi ile dalga geçildiğini belirterek,  Mardin ve Diyarbakır’daki konserlerin iptal edilmesini istedi. Ellerinde “Dumansız bir Mardin istiyoruz”, “İnanca saygı, saygısıza ayar”, “Rezil özür dile”, “Dumansız bir havası istiyoruz” ve “Duman olun buralardan” şeklinde dövizler taşıdılar.
 
Düzenlenen protesto eyleminde basın açıklamasını okuyan Anadolu Arap Birliği Başkanı Mehmet Ali Aslan, Rock Grubu Duman’ın 10 Mayıs Cuma günü Mardin’de ve 11 Mayıs Cumartesi günü Diyarbakır’da vereceği konserlerini iptal etmesini istediklerini söyledi.
 
Kadim bir kültüre ve kadim inançların hoşgörü diyarı olan Mardin’de bu tür organizasyonların asla kabul edilemez olduğunu belirten Aslan, “Rock grubu Duman’ın ilk albümünün ‘Rezil’ şarkısında İhlas Suresi’nin üçüncü ayetini ‘Lem yelid ve löp yutar’ şeklinde tahrif ederek, sadece Müslümanların dini inançlarıyla değil, Allah inancı olan tüm inanç sahipleri ile alay edip saygısızlık etmiştir. Müzik ve sanat adıyla inançlarla alay eden,  inanç sahiplerine saygısızlık edip inanç sahiplerini tahrik eden ve ortalığı provoke etmek isteyen Duman grubunu kınıyor ve kendilerine sponsor olanları da bir an önce desteklerini çekmelerini istiyoruz” dedi.
 
Mardin’in bu kritik günlerde zehirli duman solumak istemediğini ifade eden Aslan, “Mardin ve Diyarbakır sahipsiz ve kimsesiz değildir. Bu temiz saf ve inançlarla kutsanmış kadim topraklarda, zehirli duman değil, barış, sevgi ve kardeşlik dolu temiz bir hava teneffüs etmek istiyoruz. Binlerce yıldır inanca ve inançlılara saygısı ile tanınmış ve bundan dolayı da onlarca inancı ve dili günümüze taşıyabilmiş Mezopotamya’nın kadim şehri Mardin ve Diyarbakır inanca ve inançlılara saygısı olmayan provokatörleri ağırlamamalı ve barındırmamalıdır. Peygamberimiz İhlas Suresi için ‘Kuran’ın üçte birine denktir’ buyurmuştur. Surede Allah’ın tek olduğuna, doğurmayan, doğrulmamış olduğuna vurgu yapılır. Bunlarla alay eden bir Rock Grubu’nun buralarda konser veremeyeceğini ilan etmek isteriz. Mardin’imize diyoruz ki dini değerlerle alay eden grubun konserine gitmeyiniz. İlla gideceğiz diyenler varsa da lütfen eşekleri ile konser alanına gitsinler. Grup Duman derhal Mardin ve Diyarbakır konserlerini iptal edip, tüm Müslümanlardan ve diğer inanç sahiplerinden özür dilemelidir.”
 
Yapılan açıklamanın ardından “Dumansız bir Mardin istiyoruz” ve  “Dumansız bir Mezopotamya istiyoruz” şeklinde slogan attılar. Anadolu Arap Birliği Başkanı Mehmet Ali Aslan, Grup Duman’ın Mardin konseri için hazırlanan afişi yaktı.
 
Grup olaysız bir şekilde dağıldı.                
(Mehmet Sait Başaran - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir