• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Uzmanlar açıkladı: Mart ayına dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünya bir süredir corona virüsün Omicron varyantı ile mücadele ederken, bilim insanları 2022 yılında pandeminin gidişatıyla ilgili beklentilerini açıkladı.

Stanford Medicine’de epidemiyolog ve bulaşıcı hastalık uzmanı olan Dr. Yvonne Maldonado ile federal kurumlardaki uzmanlar, akademik meslektaşlar ve yerel halk sağlığı liderleri, pandeminin bir sonraki bölümünün neye benzediği ve oraya ne zaman ulaşacağı konusunda açıklama yaptı. Uzmanlar, bir sonraki aşamada ne olacağı konusunda bilinmezlik içerisinde olduklarına hem fikir olduklarını dile getirirken, Maldonado, “Tam olarak ne olacağını bilmiyoruz.” dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALAR ZORLU GEÇECEK’

Maldonado, “Hiçbirimiz Omicron’u gerçekten beklemiyorduk. Pekala, ipuçları vardı, ama tam olarak bilmiyorduk.” dedi.

Enfeksiyon hastalıkları ve aşı uzmanı, fahri klinik profesörü Dr. John Swartzberg, “Kısa vadede – önümüzdeki altı hafta, dört ila altı hafta olmak üzere – hala oldukça zor geçeceğini tahmin ediyorum” dedi. “Swartzberg, işlerin gerçekten daha iyiye gittiğini görmeye Şubat ayından sonra başlayabileceğiz.” dedi.

MART AYINA DİKKAT

Pek çok uzman, Omicron’a bağlı vaka yükselişinin yeniden ortaya çıkması durumunda “sessiz bir dönem” yaşanabileceğini düşünüyor. Swartzberg, Mart ayından ilkbahara veya yaza kadar geçen yılki gibi olacağına ve vaka sayısında sürekli bir düşüş olacağına inandığını aktardı. Swartzberg, Mayıs, Haziran ayları gibi daha iyimser bir tablo beklediğini aktardı.

Dr. Yvonne Maldonado da önümüzdeki yıllarda bağışıklık seviyesinin artacağına işaret ederken, corona virüsü muhtemelen asla tamamen yok olmayacağını ifade etti.

YENİ VARYANT NASIL OLACAK?

Uzmanlar, bir sonraki varyantla ilgili de ön görülerde bulundu. Uzmanlara göre, bir sonraki varyant, Omicron’dan eşit veya daha fazla bulaşıcı olabilir. İnsanlara daha şiddetli semptomlar verebilir veya hiç semptom vermeyebilir.

San Francisco California Üniversitesi’nde epidemiyolog olan Dr. George Rutherford, “Sıradaki varyantın ne olacağı hiç belli değil” dedi. Alfa ve Beta varyantlarında olduğu gibi virüsün kademeli olarak mutasyona uğrayabileceğini söyledi.

Kaynak: Sözcü

Bu haberler de ilginizi çekebilir