• DOLAR 34.608
  • EURO 36.318
  • ALTIN 2972.96
  • ...
Müşteri sayısı yüzde 40 oranında düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pandemi döneminden 4 işletmeden birini kaybederek çıkan yeme içme sektöründe yeni yılla birlikte gelen zamların ardından masalar boş kaldı. Başta asgari ücret, elektrik ve ÖTV zamları ile birlikte sektörde maliyetlerin yaklaşık yüzde 50 arttığına işret edilirken, menülere ise yüzde 35 zam geldi.

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, "Ekonomik krizin ne kadar etkili olacağını bu dalgadan sonra göreceğiz. Zamları tüketicinin alım gücü düzeyinde tutmaya çalışıyoruz. Ancak maliyetlerimiz yüzde 50 arttı. Kişi sayısındaki yüzde 40 kaybın 25-30 puanı Omicron uzantılı" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir