• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Zehirli `Duman`lar değil İslami hava istiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da yapılması planlanan Duman Grubunun açık hava konserini ve 9, 10, 11 Mayısta ilimizdeki Devlet Tiyatrosunda sahnelenecek olan "Çirkin" tiyatroya tepkiler gelmeye devam ediyor. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü, Müslümanların hidayet kaynağı olan Kuran`ın ayetleriyle alay eden Duman Grubunu ve "Çirkin" adlı tiyatro oyunun Devlet Tiyatrosunda sahnelenecek olmasını kınadı.

Kulüp adına açıklamayı okuyan İlyas Kaya, Duman-1 adlı albümünün "Rezil" isimli şarkısında İhlâs süresinin ayetlerini "Lem yelid ve löp yutar`` şeklinde tahrif eden bu grubun bu alçakça ve utanmazca davranışla yetinmeyerek bu "Rezil" parçayı konserlerinde de dile getirmekten geri durmadığını belirtti.

"Hiçbir Müslüman Allah`ın ayetleri ile alay edenleri sevmez"
Bilge Gençlik Kulübünün Gençleri olarak buradan bu gruba seslenmek istediklerini ifade eden Kaya, "İslam dinini suiistimal edenleri eleştirecek başka yol başka metot mu bulamadınız ki, yüce Allah`ın ayetlerini "Rezil" olan şarkılarınızda; utanmazca tahrif ederek seslendirmeye çalışıyorsunuz. Eğer İslam dinini suiistimal eden birileri varsa bunların başını alçakça ve rezil bir şekilde siz çekiyorsunuz. Yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz bu tür hareketleri nefretle tel`in ve protesto ediyoruz. Hiçbir Müslüman`ın Allah`ın ayetleri ile alay edenleri sevmesi, onlara destek olması beklenemez" dedi.

"Herkes haddini bilsin"
Kaya, bu gruba ve yaptıklarını küçük görüp önemsemeyenlere Rabbimizin şu ayeti ile sesleniyoruz. "Şayet kendilerine (neden alay ettiklerini) soracak olursan. Biz sadece lâfa dalmıştık ve aramızda eğleniyorduk, derler. De ki, Allah ile O`nun ayetleriyle ve elçisiyle mi alay ediyordunuz?``(Tevbe süresi 65.ayet). Aklınızı başınıza alın kimin haddinedir ki O`nun ayetleri ile alay etme. Herkes haddini bilsin" ifadelerini kullandı.

"Duman`ı Kürdistan`ın İslam topraklarında istemiyoruz"
Peygamberler ve sahabeler şehrinin Müslüman gençleri olarak "Duman"ı Kürdistan topraklarında istemediklerini ifade eden Kaya, "İçerisinde her türlü münkeratı, utanmazlığı, din düşmanlığı ve rezilliği içeren "Duman"ı istemiyoruz. Allah`a Hamdolsun ki bizler bugüne kadar bu topraklarda her türlü rezilliği barındıran "Duman"ları nefes niyetine almadık ve almayacağız da. Biz bu topraklarda bu tür zehirli "Duman"lar değil İslam`ı hava istiyoruz, dedi.

Devlet Tiyatrosunda 9 Mayıstan itibaren sahnelenmesi planlanan Çirkin adlı tiyatro oyununu da Protesto eden Kaya, "Batının ahlaksız sanat anlayışını Kürdistan`ın mübarek topraklarına taşımak en hafif ifadeyle alçaklıktır" dedi.

"Artık bu ahlaki yozlaşmayı sonlandırın"
Son olarak hükümete çağrıda bulunan Kaya, "Ülkedeki birçok hadiseye müdahale edebiliyorsunuz da, böyle kepazeliklere neden sessiz kalıyorsunuz. Bu toprakların İslami ahlak ve kültürüne inat, sahnelenen aşağılık gösterilerin devlet tiyatrolarında oynatılması daha da düşündürücüdür. Hükümet, bakanlıklarını ve bu bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlarını düzgünce denetlemelidir ve artık bu ahlaki yozlaşmaya bir son vermelidir" ifadelerini kullandı. (Hüseyin Yalçın/ Fikret Kavgalı - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir