• DOLAR 34.312
  • EURO 37.22
  • ALTIN 3018.549
  • ...
Tutuklu ve hükümlülere çinicilik eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümlü ve tutukluların, büyük bir titizlik ve sabırla çamuru çiniye dönüştürerek ürettiği minyatür, tablo ve kandil gibi sanatsal değere sahip ürünler büyük ilgi görüyor.

Adalet Bakanlığınca, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde (YRS) yer alan “Hükümlü ve tutuklular için öngörülen meslek edindirme programları geliştirilecek, hükümlülerin tahliye sonrası yeniden suç işlemelerinin engellenmesi amacıyla topluma uyum sürecine yönelik önlemler artırılacaktır” faaliyeti kapsamında ülke genelindeki ceza infaz kurumları işyurtları atölyelerinde birçok alanda mesleki eğitim veriliyor.

Bu kapsamda Kütahya Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda, işyurtları bünyesinde kentte 15’inci yüzyıldan bu yana yaygın olan ve vatandaşların geçim kaynakları arasında bulunan çinicilikle ilgili çalışmalar yapılıyor. Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüğü çini atölyesinde infaz koruma memuru üç usta öğretici, bir kalfa ve bir çini teknisyeni gözetiminde 76 hükümlü ve tutuklu mesleki eğitim alıyor. Eğitimlerde çamurun çiniye dönüştüğü tüm süreçler atölyede tutukluların ve hükümlülerin titizlikle yürüttüğü çalışmalarla öğretiliyor.

Hükümlü ve tutuklular, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol kapsamında Kütahya Mesleki Eğitim Merkezince yapılan kalfalık ve ustalık sınavlarına katılarak eğitimleri sonrası başarılı olmaları halinde mesleki yeterlilik belgesi alabiliyor. Sertifikalı meslek sahibi olan hükümlü ve tutuklular, çinicilikte kalifiye elaman sıkıntısı yaşanan Kütahya’da tahliyelerinden sonra istihdam edilebiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir