• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Tarsus'ta Şeftali Nektarı hasadı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus'ta bereketli bir yıl yaşanması temennisiyle Dotar-Doğuş Tarım İşletmesi'nin Özlüce Köyü'nde (Topçu Köyü Yolu üzeri) bulunan bahçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün organize ettiği, "Nektarin Şeftali- Hasat Günü" gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, tarladan sofraya güvenilir gıda arzının hedeflendiği Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında ilçede, 12 köyde, 27 üretici ile ve toplam bin dekar alanda üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

Erdoğan konuşmasının devamında, "Ülkemizde tarladan sofraya güvenilir gıda arzının sağlanması, taze meyve ve sebzede ihracat ve iç tüketimde kalıntı sorununun yaşanmaması, çevre ve insan sağlığı ile doğal dengenin korunması amacıyla Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce 2010 Yılından beri yürütülmekte olan Entegre Mücadele (EM) ve Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) projeleri yürütülmektedir. 2013 yılı için Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi İlçemizde 3 ana üründe, (Turunçgiller, Bağ ve Sert Çekirdekli Meyveler) yürütülmektedir. İlçe üretim alanımız, 2013 yılı için Sert Çekirdekli Meyvelerde (Nektarin Şeftali) 10 bin 416 dekar olup, EKÜY Projesi 1000 dekar alanda, 27 üretici ile; bağ üretim alanı 94 bin 207 dekar olup EKÜY Projesi 905 dekar alanda, 60 üretici ile; Turunçgil üretim alanı 62 bin 184 dekar olup EKÜY Projesi 1480 dekar alanda, 22 üretici ile yürütülmektedir. Ürünleri hasada gelen üreticilerden analiz için numuneler alınmakta ve sonucu uygun çıkanlar sertifikalandırılmaktadır" dedi.

Etkinliğe Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, Tarsus Belediye Başkan Vekili Behçet Sarı, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mevlüt Yavuz, Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, kamu ve özel kuruluşların yöneticileri ile Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Programı dahilinde üretim yapan 27 şeftali-nektarin üreticisi katıldı. Hasat gününde, Halk Eğitim Merkezi ekibinin halk oyunları gösterisi, açılış konuşmaları, sertifika töreni, hasat duası ve sembolik hasat işlemi gerçekleştirildi. (A.Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir