• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kar nedeniyle Gaziantep ile bağlantılı yollar ulaşıma kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte merkezdeki yollar, caddeler ve ara sokaklar karla kaplanırken, pazar gününün de etkisiyle trafik yoğunluğu en az düzeye indi.

Geçtiğimiz salı günü öğle saatlerinde başlayan hayatı olumsuz etkileyen kar yağışıyla birlikte trafikte adeta durma noktasına gelmiş, yollar yoğun kardan dolayı kapanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan manzaranın tekrar yaşanmaması için önceden hazırlık yaparak dünden itibaren koordineli çalışan belediyelerin sabah saatlerinde karla mücadelesi başladı. Gece saatlerinde İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde başlayan kar yağışı sabahın erkenden saatlerinde de kent merkezine ulaştı.

Kentte etkili olan ve hafta boyunca yağması beklenen kar yağışının ardından Gaziantep ile bağlantılı olan bazı karayolları ulaşıma kapatıldı.

Geçtiğimiz salı günü etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen kazalar başta olmak üzere kar yağışının etkili olması, pek çok aracın kara saplanması, yağış öncesi önlem alınmaması nedeniyle bir gün boyunca ulaşıma kapanan ve binlerce kişinin mahsur kaldığı Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Gaziantep gişeleri kar nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Kentte sabaha karşı başlayan kar, otoyoldaki ulaşıma engel olurken, karla mücadele araçlarının hazır beklediği ve çalışmalar yürüttüğü otoyolun Nurdağı bölgesinde ise ulaşım durma noktasında geldi.

Otoyol girişlerinde dünden bu yana denetim yapan ve nöbet tutan polis ve jandarma ekipleri de gelen araçların şehir merkezine dönüşünü sağlıyor. Otoyolun büyük bölümünde araç sayısının çok az olduğu gözlendi.

Öte yandan, Araban-Gaziantep, Araban-Besni yolları da yoğun kar yağışından dolayı trafiğe kapatıldı.

Kilis-Gaziantep ve Kilis-Hatay kara yolu, yoğun kar yağışı ve yol açma çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatılırken, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, yolları ulaşıma açmaya çalışıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri ise Gaziantep ile bağlantılı tüm yollarda araçların geçişine izin vermiyor. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir