• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
Kariyer günleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından "Kariyer Günleri" etkinlikleri çerçevesinde, Nezehat Çeçen Konferans Salonunda düzenlenen programa katılan Van 100. Yıl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, "İnsan ve İklim" konulu bir konferans verdi.


Programa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Biber, Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Konferansta konuşan Şen, "'Beşikten mezara kadar ilim isteyin' der, Allah'ın Resulü. Ama batı bunu yeni öğrendi. İlimde ara yoktur. Biz okumayan bir milletiz. Bize ilk gelen ayet 'İkra', yani 'Oku'dur. Hacı Bektaş-ı Veli, 'Okunacak en büyük kitap insandır' diyor" dedi.


İnsanın kendi kendisini aldattığı kadar kimsenin kimseyi aldatmadığını belirten Şen, "'Yapamıyorum, başaramıyorum, başaramam' diyen insan, kendi benliğine haksızlık yapar, hatta yok sayar ve aldatır. Çalışma, başarının anahtarıdır. Allah, insana verdiği hürriyeti başka hiçbir kimseye vermemiştir. Din, gidilen yol manasındadır. Hürriyet sahibi olmak, hür olmak önemlidir. Ancak hür insan kendi iradesini sapasağlam ortaya koyabilir. Aydın demek, doğrusu olan demektir. Aydın demek, hür demektir. Güç karşısında kendi doğrusundan vazgeçmeyen demektir" şeklinde konuştu.


Şen, konferansının son bölümünde misafirlerin sorularını yanıtladı.


Program, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan'ın, Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen'e teşekkür plaketi vermesi ile sona erdi. (Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir