• DOLAR 35.487
  • EURO 36.625
  • ALTIN 3065.31
  • ...
Atanamayan Öğretmenlere Başka Adres Gösterildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atom enerjisi uzman ve uzman yardımcılarının mesleğe alınmaları, yetiştirilmeleri, yeterlik sınavları, atanmaları, görev ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esasları belirlendi.

ÖZEL YARIŞMA SINAVI DÜZENLENECEK

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu`ndan Atom Enerjisi Uzmanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete`de yayımlandı. Atom enerjisi uzman ve uzman yardımcılarının mesleğe alınmaları, yetiştirilmeleri, yeterlik sınavları, atanmaları, görev ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenleyen yönetmeliğe göre, uzman yardımcıları mesleğe özel yarışma sınavı ile alınacak.

KİMLER ATOM ENERJİSİ UZMANI OLABİLİR?

Mühendislik, fen ve fen-edebiyat fakülteleri ile hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, eğitim ve tıp fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar yarışma sınavına katılacak. Sınavın yapıldığı tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olma şartı da aranacak.

3 YIL UZMAN YARDIMCILIĞI YAPACAKLAR

Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü sınavdan oluşacak, yarışma sınavları, kadro ve ihtiyaç durumuna göre Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından uygun görülecek zamanlarda ve öğrenim dallarında yapılacak. Uzman yardımcılığı süresi en az üç yıl olacak. Uzman yardımcıları Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik ile belirtilen esaslar dahilinde eğitim ve staja tabi tutulacak.

KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER

Uzman yardımcısı olarak atananlar, bu kadroda bulundukları sürece, uzmanlığın gerektirdiği bilgi, beceri ve etik değerleri kazanmaları maksadıyla verilecek görevlerin yanı sıra, kurumun teşkilât yapısı, görevleri ve çalışma usul ve esasları hakkında bilgi ve tecrübe kazanmaya, kurumun görev alanına giren konulara ilişkin mevzuata ve bu mevzuatın uygulanmasına ilişkin bilgi ve becerileri kazanmaya, yazışma, rapor yazma, inceleme ve araştırma teknikleri konularında gerekli bilgi ve yeteneği kazanmaya, meslekî konularda bilimsel ve teknik çalışma ve araştırma alışkanlığını kazanmaya, yabancı dil bilgisini geliştirmeye, kurumun görev alanına giren konularla ilgili olarak, ulusal ve uluslararası konferans, seminer ve eğitim programlarına katılmak suretiyle mesleki bilgi, beceri, tecrübe ve temsil kabiliyetini geliştirmeye yönelik çalışmalarda bulunacak.

Uzman yardımcılığından gerekli şartları yerine getirilmesiyle uzman kadrolarına atanabilecek.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir