• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
İslami değerlere karşı yapılan saldırılara tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yazılı açıklamada, insanlığa rol-model olan kutlu insanlara yönelik saldırıların arttığını vurgulayan Dursun, çirkin saldırıların Müslümanları yolundan alıkoymaması gerektiğini söyledi.

Dursun, “Son zamanlarda Hazreti Adem ve Hazreti İsa peygamberlerimize; bütün bir insanlığın ortak değeri olan ve yaşantılarıyla insanlığa rol-model olan Hazreti Havva ve iffetin sembol ismi Hazreti Meryem annelerimize yönelik haddini aşan saldırılarına şahit olmaktayız. Hazreti Adem, ilk insan ve ilk peygamberdir. Vahyin ilk muhatabı yanında; akıl, şuur, irade gibi özellikleri ve varlık dünyasındaki ilmiyle meleklere üstün kılınmış mümtaz bir şahsiyettir. Bu erdemli kişilikleri, ‘Cehalet’ sözcüğü ile yana yana getirmek ancak cehaletlerini açığa çıkarmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

“İslami şahsiyetlere ancak değersiz insanlar saldırır”

Hazreti Meryem’e yönelik saldırılara da şahit olduklarını söyleyen Dursun, “Yüce Allah, Kur’an-ı Kerimde, ‘Allah katında İsa'nın yaratılmasındaki durum, Âdem'in durumu gibidir.’ buyurmuştur. İslam Nizamının mümtaz şahsiyetleri olan Hazreti İsa ve onun pak ve iffetin sembolü annesi Hazreti Meryem, bütün bir insanlık için rol model şahsiyetlerdir.” dedi.

Niyet ve bağlamı ne olursa olsun, İslam'ın bu mümtaz, önder ve örnek şahsiyetlerine karşı takınılan bu tavrın haddi aşma ve cehaleti izhar etme hali olduğunu dile getiren Dursun, şöyle devam etti:

“Bu hal; tepeden bakmacı bir anlayış, İslam düşmanlığı ve kibir hastalığından kaynaklanmaktadır. Bunu en iyi şekilde ifade eden Tolstoy şöyle der: ‘İnsanları bir kesirli sayı ile ifade etmek gerekirse, pay gerçek değerini, payda ise zannettiği değeri ifade eder. Payda büyüdükçe, değer küçülür.’ İslami değerlere ve insanlığa tepeden bakan bu tip insanların paydası bir hayli büyüktür. Paydaları büyük olduğu için, değerleri de bir hayli küçüktür.”

“Bir gencin intiharı üzerinden İslam’a saldırı başlattılar”

 Bir gencin intiharı üzerinden İslami değerlere yönelik bir saldırı başlatıldığını belirten Dursun, “Bir cemaat evinde kalan ve ruhsal bunalıma giren bir öğrencinin intihar etmesi sonucu, İslam düşmanlığını meslek haline getiren bir kesimin cemaat-tarikat düşmanlığı yaygarası ile gündem belirlemeye çalışması, buradan yola çıkarak Müslümanlara, İslami değerlere ve hayat tarzlarına saldırarak içlerindeki kin ve nefreti kusmaya başladılar. Oysa bilimsel manada bilinmektedir ki, bir tekil olaydan yola çıkarak genelleme yapmak matematikteki tümevarım yöntemine aykırıdır. Bu tip insanlar, bu bilimsel gerçekleri bilmiyorlar. İşin vahim tarafı da bilmediklerini de bilmiyorlar.” dedi.

“Neslimizin ıslahı ve geleceğimizin inşası için yolumuzu sürdürmeliyiz”

Çirkin saldırıların Müslümanları yolundan alıkoymaması gerektiğini söyleyen Dursun, “Bizler; neslimizin ıslahı, arzımızın imarı, varlık dünyasının ihyası ve geleceğimizin inşası adına ilim, hikmet, irfan ve tasavvur merkezli bir anlayışla yola revan olmak durumundayız. Bizlere karşı yapılan bu çirkinliklere, aynı çirkinlikle mukabelede bulunamayız. Bizim medeniyet tasavvurumuz buna izin vermez. Söz medeniyetimiz insanlığın zihin dünyasının kilidini açmayı, yepyeni ufuklar kazandırmayı, basireti bağlı insanların basiretini açmayı, hayata katma değer katarak yepyeni bir dünya kazandırmayı amaçlar. Bu kutlu ilkelerle yola revan olalım.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir