• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cizre ekonomisi masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 'Kalkınan, Yeni Ufuklara Açılan Cizre Ekonomisi' konulu panelde ilçenin ekonomisi masaya yatırıldı.

Panele Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Dalmış, İlçe Emniyet Müdür Vekili Battal Nayman, DİKA Şırnak Koordinatörü Faik Buğday, Cizre Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu, işadamları, esnaflar ve öğrenciler katıldı.

Cizre Meslek Yüksekokulu konferans salonundaki panelde Cizre Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gürbüzer'in açılış konuşmasının ardından DİKA Şırnak Koordinatörü Faik Buğday, DİKA faaliyetleri ile ilgili bir sunum yaptı. Buğday, slayt eşliğinde DİKA tarafından desteklenen faaliyetleri anlattı.

Panelde bir açıklamada bulunan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, barış süreci ile başlayan huzur ortamına üniversite olarak katkı sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Artık öğrencileri sadece derslerde değil sanayilerde de görmek istediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Akmaz, artık her konuda tecrübeli öğrenci yetiştirmek istediklerini anlattı.

Konuşmalardan sonra Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Okyar'ın başkanlığında gerçekleştirilen panelde; Cizre Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri İsmail Güçlü 'İhracat', Vedat Sönmez 'Turizm', Serdar Arı 'Lojistik', Süreyya Ece 'Tarım' ve Musa Acar da 'İmalat ve Sanayi' başlıklı birer sunum yaptı. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir