• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Kur`an sevdalıları ödüllerine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an`ın Anlamıyla Buluşmak Platformu üyesi Ankara Sosyal Gelişim Derneği (SOGEL), Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (KEDDER) başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen  ve çocuklarımızın ve gençlerimizin her türlü önyargıdan uzak, temiz, duru, dingin bir kalp ile Kur`ân-ı Kerîm`i anlayacak şekilde okumasını sağlamak ve onları Kur`ân`ın Anlamıyla Buluşturmak, okumaya ilginin azaldığı günümüzde; okuyan ve düşünen bireylerin yetişmesine katkı sağlamak ve bireyler arasında okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla "Feyzu`l Furkan Açıklamalı Kur`an`ı Kerim Meali" esas alınarak organize edilen; Ankara ilindeki yaklaşık 5500 Ortaokul ve Lise öğrencisinin ayrı kategorilerde, 07 Nisan 2013 Pazar günü  Ankara`nın 17 farklı ilçesindeki 19 okulda ve 271 Sınav salonunda yarıştığı Ankara Kur`an Meali Bilgi Yarışmasında dereceye girenler ödüllerine kavuştular.

04 Mayıs 2013 Cumartesi saat: 18.45`te Ankara Kocatepe Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen ödül törenine başta "Feyzu`l Furkan Açıklamalı Kur`an`ı Kerim Meali" müellifi Hasan Tahsin FEYİZLİ olmak üzere,  İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yetkilileri, Belediye Başkanları ve birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile öğrencilerimiz ve velileri katıldılar.

Ödül Töreninde;

Ortaokul kategorisinde 1. İrem Çetin`e Umre ve Bisiklet ödülü, 2. Merve Yıldız`a Dizüstü Bilgisayar, 3. Ali Emir Güzey`e Netbook, 4. Şeyma Kılıç`a Akıllı Telefon, 5. Hatice Gündoğan`a Dijital Fotoğraf makinası, 6. ve 13. öğrencilere çeyrek altın ve sürpriz hediyeler verildi.

Lise kategorisinde ise 1. Rasim Fatih Karataş`a Umre, 2. Yasin Öztekin`e Dizüstü Bilgisayar, 3. Hatice Demirtaş`a Netbook, 4. Merve Yılmaz`a Akıllı Telefon 5. Kübra Temiz`e Dijital Fotoğraf makinası, 6. ve 11. olan öğrencilere çeyrek altın ve sürpriz hediyeler verildi.

Yarışmanın Onur ödülü ise Tevfik İleri İHL`nden yarışmaya katılan görme engelli Ahmet ÇAPAN`a verildi. Bu esnada salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Ayrıca Kur`an`ın Anlamıyla Buluşmak  Platformu tarafından hazırlanan Okuduk Mu? Kısa film ile çeşitli animasyonlarında gösterildiği ödül töreninde N.E. Ü. İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ "Kur`an`ın  Anlamıyla Buluşalım" konulu konuşma yaptı.

Bezmi Safa grubu, ödül gecesinde söyledikleri ilahiler ve sergiledikleri tiyatro gösterisi ile katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

 

Kaynak: Haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir