• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
İngiltere, Ukrayna'ya binlerce tanksavar füzesi sevk etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus haber ajansı TASS'nın İngiliz LBC radyosuna dayandırdığı habere göre İngiltere Savunma Müsteşarı James Hippie, "Ukrayna silahlı kuvvetlerine binlerce güdümlü tanksavar füze gönderdik." dedi.

Hippie, Ukrayna'yı işgal etmenin "son derece aptalca" bir karar olacağını ve birçok kanın döküleceğini ifade ederek Moskova'yı uyardı.

Wallace: Rus birlikleri Ukrayna sınırları yakınında yoğunlaştı

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, geçen Pazartesi günü, ülkesinin Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırmak için tasarlanmış yeni bir "yardım paketi" hazırladığını söyledi.

Rus birliklerinin Ukrayna sınırları yakınında yoğunlaştığını belirten Wallace, bu nedenle savunma amaçlı hafif tanksavar silahlarını sevk edeceklerini ifade etti.

Wallace, bu silahların stratejik önemi olmayan ve Rusya Federasyonu için tehdit oluşturmayan kısa menzilli silahlar olduğunu savundu.

Wallace ayrıca, Londra'nın silahlarla birlikte Ukrayna'ya, Ukraynalı askerler ve subaylar için gerekli brifingleri sağlayacak ve ardından İngiltere'ye geri dönecek küçük bir askeri personel grubu gönderdiklerini kaydetti.

Füzelerin menzili 1 km

Ukrayna medyası, Londra'nın Kiev'e, İsveç'te geliştirilen ve maksimum 1 km menzilli güdümlü füzeler kullanan NLAW hafif tanksavar sistemleri sağladığını ileri sürüyor.

Rusya: Provokasyonlar olabilir

Son zamanlarda Batılı ülkelerde olduğu gibi Kiev'de de Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ihtimaline ilişkin açıklamalar yapılıyor. 

Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Basın Sekreteri Dmitry Peskov, bu tür bilgileri "boş ve gerilimin asılsız tırmanması" olarak nitelendiriyor ve Rusya'nın kimseye tehdit oluşturmadığını savunuyor.

Peskov, diğer ülkelerin iddialarının haklı çıkarılması için bazı provokasyonların da olabileceğini ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir