• DOLAR 32.689
  • EURO 35.454
  • ALTIN 2479.302
  • ...
Malatyalılar kar yağışına sevinçli ama belediyeye tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya’da dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan kar yağışı şehri adeta esir aldı.

Okulların bir gün tatil edildiği şehirde etkili olan kar yağışı, şehirde hayatı adeta durma noktasına getirdi. Kentte gece saatlerinde yollar tamamen kilitlendi.

Vatandaşlar, sabaha her tarafın beyaza bürünmesiyle uyandı. Şehir merkezinde yer yer 30 santim ile yarım metreyi bulduğu kar yağışı nedeniyle yollar açılamayınca işe gitmek zorunda olan vatandaşlar yayan gitmek zorunda kaldı.

Karın rahmet ve bereket olduğunu ve yağmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Malatyalılar, belediyenin yolları açmamasından dolayı hem ulaşımda hem de ihtiyaçlarını giderme noktasında mağdur olduklarını dile getirdiler.

“İnşallah yer altı kaynaklarımız dolar, çünkü hem tarım hem su açısından kar çok önemlidir”

Murat Özmen

Kar yağışından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Murat Özmen, “Çünkü kar yağması gerekliydi. Hem tarım hem su açısından olsun kar çok önemlidir. Allah’a (cc) şükürler olsun ki bizlere nasip etti. Küçüklüğümüzde kasım ayının sonlarına doğru kar yağıyordu tabi artık her sene daha geç yağıyor. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. İnşallah kar daha da devam eder, yer altı kaynaklarımız dolar. İnşallah halk arasında bulunan salgın grip de son bulur.” Temennisinde bulundu.

“Yollar kapalı olduğu için millet ekmek almaya gidemiyor”

Ramazan Memiş

Belediyenin yolları açmamasının kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirten Ramazan Memiş, “Normalde belli aralıklarla açmaları lazımdı. Millet evden çıkıp ekmek almaya gidemiyor. Belediye buraya bir ekmek büfesi yapmadı. Yollar akşamdan beri kapalı gece bir ara açtılar ama gene kapandı.” diye dert yandı.

“Allah dualarımızı kabul etti”

Karın yağması için sürekli dua ettiklerini ve Allah’u Teala’nın dualarını kabul ettiğini söyleyen Memiş, “Allah dostları sürekli dua ediyordu ve Peygamber Efendimizin (sav) suyu hürmetine çok şükür dualar kabul oldu ve kar yağmaya başladı ve bize rahmetini bağışladı.” diyerek yaşadıkları sevinci dile getirdi.

“Belediye gelip yolumuzu açmıyor perişan olduk”

Ali Seydi Bora

Karın yağmasının çok güzel olduğunu belirten Ali Seydi Bora, “Çok şükür Rabbim rahmetini bizlere yağdırdı. Kar yağışı hastalığa, toprağa, suya yani her şeye faydalıdır ama belediye gelip yolumuzu açmıyor perişan olduk. TOKİ’deyiz. Ne bir market var ne de bir ekmek büfesi, her yönüyle mağdur oluyoruz.” diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

“Kar hem rahmet hem berekettir”

Mehmet Demir

Vatandaşlardan Mehmet Demir ise “Şimdiye kadar yağışlar yoktu, şimdi çok şükür kar yağmaya başladı çok sevinçliyiz. Çünkü her şeye faydalıdır. Kar her şeye faydalıdır. Kar olmadığı zaman hiçbir şey olmaz, çünkü kar hem rahmet hem berekettir.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir