• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Van Valisi Bilmez: Van, salgınla mücadelede en iyi illerin başında geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van'ın 2021 yılı değerlendirme toplantısında ilde görev yapan yerel ve ulusal basınla bir araya gelen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 2022 yılının geçen yıllara göre daha iyi bir yıl olması temennisinde bulundu.

Bir otelde yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Vali Bilmez, Van'ın Coronavirus salgını ile mücadele anlamında en iyi iller arasında yer aldığını ancak vakaların gittikçe arttığını belirtti.

Son açıklanan verilere göre Van'ın yüz binde 4 civarında olduğunu ama bu oranın gittikçe artış gösterdiğini hatırlatan Vali Bilmez, "Türkiye'deki vaka artışı malum ama bölgemiz biraz daha iyi. İlimiz pandemide en iyi durumda olan illerin başında geliyor. Ama sanki hastalık bitmiş gibi Van'da da bir rehavet söz konusu, yeni bir dalga geliyor, çok hızlı yayılan bir varyant ve yaşlı olan insanlarda da ciddi sıkıntılara yol açabilir. 65 yaş üstü büyüklerimizin mutlaka hatırlatma dozlarını olmaları gerekiyor. 2'nci doz aşısını olmayanların da mutlaka aşı olmaları gerekiyor. Şu an elimizde Alman aşısı ve Rus aşısı bulunmakta. Turkovac daha ilimize gelmedi ama inşallah en kısa zamanda ilimizde de bulunacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir