• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep’te beklenen kar yağışı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, bugün öğle saatlerinde başlayan, çarşamba günü de etkili olması beklenen kar yağışı kentte sevince neden oldu.

Türkiye'nin birçok ilinde soğuk kış şartları ve karlı hava etkili olurken Gaziantep'te de mevsimin ilk karı öğle saatlerinden itibaren yağmaya başladı.

Kentte günlerdir etkili olan soğuk, sis ve yağışlı hava bugün itibariyle yerini kar yağışına bıraktı. Öğle saatlerinde yağmaya başlayan kar nedeniyle kent beyaza büründü.

Kentte uzun bir aradan sonra kar yağması sevinçle karşılanırken, kar yağışı için yetkililer, vatandaşları ve özellikle araç sürücülerini hız yapmamaları konusunda uyardı.

Kar yağışı günlerdir etkili olan ve hayatı da olumsuz etkileyen soğuk havanın etkisini bir nebze de olsa azaltırken, kar yağışı ile kış mevsiminin etkisi de iyice hissedildi.

Gaziantep'te de beklenen ve kış mevsiminin sembolü olan kar, kısa süre de kenti beyaza bürüdü. Kar nedeniyle okulların tatil olduğu kentte çocuklar kar yağışının ardından soluğu sokaklarda aldı.

Beyaza bürünen kentte kimi vatandaşların da kar yağışı sırasında cep telefonlarıyla öz çekim yaparak karın sevincini yaşadığı görüldü.

Kar yağışı için hazırlık yapan belediyelerin erken müdahalesiyle yollar ve ana caddeler ile sokaklarda trafik akışında her hangi bir sorun oluşmadı.

Kent merkezindeki kavşaklarda görev alan trafik ve zabıta ekipleri, olası kazalara karşı sürücülere çok dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Mevsimin ilk karının yağmasını sevinçle karşılayan vatandaşlar, karın bolluk ve bereket getirmesini temenni etti.

Karın yağmasına sevinen ve kar nedeniyle Allah’a şükreden vatandaşlar, aylarca hasret kaldıkları yağmur ve karın yağmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir