• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
İŞKUR ülkeler arası işbirliğini geliştirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-İstihdamın geliştirilmesi amacıyla örnek projelere imza atan İŞKUR yönetimi, bu alandaki tecrübelerini İslam İşbirliği Teşkilatı`na üye ülkelerle de paylaşacak. İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, aktif ve pasif işgücü programları kapsamında yürüttükleri önemli çalışmalarla ülkeler arası işbirliğini geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

 Azerbaycan`ın başkenti Bakü`de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Çalışma Bakanları toplantısında imzalanan "İTT İş, İstihdam ve Sosyal Korumaya İlişkin Konularda İşbirliği Çerçeve Anlaşması" ile ilgili bilgi veren Yazıcı, üye ülkeler arasında yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini açıkladı. Toplantıda Türkiye`yi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik`in başkanlığında temsil ettiklerini belirten Yazıcı, İŞKUR`un İTT ile çalışma hayatı, işsizliğin önlenmesi ve işgücü piyasasıyla ilgili işbirliği yapacağını bildirdi.

 Yazıcı ayrıca İŞKUR`un önerisiyle bu alanda işbirliğini geliştirmek ve anlaşmanın uygulanmasını sağlamak amacıyla İTT`ye üye ülkelerin kamu istihdam kurumları arasında bir forum oluşturulması konusunda görüş birliğine varıldığını söyleyerek "Bu anlaşmaya hayat verecek forumun oluşturulmasının yöntemi ve anlaşma konularında yaşanan gelişmeler Türkiye`nin de yer alacağı Ekim ayında düzenlenecek toplantıda masaya yatırılacak" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir