• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır Valisi: Anadil herkesin en doğal hakkıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HABER MERKEZİ

Anadilde eğitim ve Kürdçe’nin ikinci resmi dil olma talepleri devam ederken Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Anadille ilgili bizim sorunumuz olmaz. Anadil herkesin en doğal hakkıdır.” Açıklaması yaptı.

“Ana sütü kadar temiz ve haktır”

Diyarbakır Valisi Karaloğlu'nun sosyal medyada paylaşılan videosunda, “Anadille ilgili bizim sorunumuz olmaz. Anadil herkesin en doğal hakkıdır. Ana sütü kadar temiz ve haktır. Anadili insanlar konuşacak, anadili öğrenecek, anadili yayacak bunda sorun yok” ifadelerini kullandığı görüldü.

“Kürdçe öğreniyorum”

Kürdçe öğrenme çabası içerisinde olduğunu belirten Karaloğlu,  “Ben kendim zaten yapıyorum” ifadelerini kullandı. Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde medeniyetler dilleri programları olduğunu vurguladı. Vali Karaloğlu, ‘Sadece Kürtçe, Türkçe değil Zazaca, Ermenice, Arapça, Süryanice, Osmanlıca’ gibi derslerin verildiğini ve verilmeye devam edileceğini aktardı.

“Birine lütuf ediyormuşuz gibi değil…”

Vali Karaloğlu, “Bunları öyle bir yapacağız ki bunları birine lütuf ediyormuşuz gibi değil. Bunlar çok doğal, hayatın içinden yapacağız. Bunları tartışmanın, çekişmenin ve çatışmanın değil kardeşliğin ortamını oluşturmak için kullanacağız. Benim yapmaya çalıştığım bu.” dedi.

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir