• DOLAR 32.521
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2492.359
  • ...
İmam, Sezen Aksu'nun hadsizliği üzerine hilafet çağrısı yaptı: O makamı geri istiyoruz arkadaş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sezen Aksu'nun 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı gündem oldu. Şarkıda hadsiz bir şekilde kaleme alınan 'Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e' sözleri sosyal medyada gündem oluyor.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Zülfü Livaneli, Mustafa Sandal ve Seda Sayan, Sezen Aksu'ya destek çıkarken, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı  tepki gösterdi. Bu tepkiler sonrası geçtiğimiz günlerde kısa sürede #sezenaksu etiketi Twitter gündeminin zirvesine oturdu.

 

 HİLAFET ÇAĞRISI 
Sezen Aksu'ya yönelik tepkiler büyürken Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Halil Konakçı, Bursa'da bir camide verdiği vaazda Sezen Aksu üzerinden örnek vererek hilafet çağrısı yaptı. Konakçı,"Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz" dedi.

"O MAKAM OLSAYDI KİMSE BÖYLE KONUŞAMAZDI"
"Dini sahipsiz bıraktılar" diyen Konakçı, "Söyleyin bana İslam'ın merkezi neresi? İslam'ın söz sahibi, makamı kim? Anladınız mı şimdi niye kaldırdılar, niye lağvettiler o makamı 100 yıl önce? Çıksın bir şarkıcı parçası Adem Aleyhisselam'a 'cahil' diyebilsin diye bu makamı kaldırdılar. Eğer o makam bugün kaim olsaydı bir kimse bile bugün konuşup Allah'ın indinde imam bile olsa söz sahibi olamazdı. Allah o makamı geri getirsin bize. Bunun için çalışacağız. Ah İslam kaim olsaydı, ah bu dinin bir başı bir sahibi olsaydı... Bu dini sahipsiz bıraktılar, kafalarına göre at koşturmaya başladılar. İşte o sahip olsaydı çıkıp da ne Hz. Meryem'e, ne Adem'e ne Havva'ya, ne Resullullah Aleyhisselam'a, ne şeriata, ne Kuran'a, ne başörtüsüne, ne çarşafa, ne sarığa, ne minareye kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir