• DOLAR 35.347
  • EURO 36.795
  • ALTIN 2960.66
  • ...
Davos gündemi için çevrimiçi toplantılar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davos Zirvesi, 1971'den bu yana her yıl ocakta Davos'ta düzenleniyor.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) "2022 Davos Gündemi" toplantıları dünya genelinden siyasetçi, akademisyen, iş insanı ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerinin katılımıyla çevrim içi ortamda başladı.

İsviçre'nin Davos kasabasında 17-21 Ocak'ta düzenlenmesi planlanan ve "Davos Zirvesi" olarak bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), koronavirüsün Omicron varyantının hızla yayılması nedeniyle 2022 yazına ertelenmişti.

2022 DAVOS GÜNLERİ OTURUMLARI SANAL ORTAMDA DÜZENLENİYOR
WEF yöneticileri, geçen yıl olduğu gibi Davos Zirvesi'ne alternatif olarak sanal ortamda dünyanın etkili siyasi ve iş dünyası liderlerini bir araya getirmek üzere "2022 Davos Gündemi" oturumları düzenlenmesine karar verdi.

DAVOS GÜNDEMİNİN ANA TEMASI DÜNYANIN DURUMU
Ana teması, "Dünyanın durumu" olarak belirlenen Davos Gündemi toplantılarına, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Hindistan Başbakanı Narenda Modi, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol ve DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus gibi isimler ana konuşmacı olarak katılacak.

KORONAVİRÜS SALGINI VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAMGA VURACAK
WEF'ten yapılan açıklamada, "2021 Davos Gündemi" oturumlarında ağırlıklı olarak küresel koronavirüs salgını, küresel ekonominin durumu, aşı eşitsizliği, iklim değişikliği, Dördüncü Sanayi Devrimi'nde teknolojik iş birliği ve enerji başlıklarının çeşitli etkinliklerde ele alınacağı bildirildi.

"KÜRESEL ZORLUKLAR BİZİ BEKLİYOR"
WEF'in Kurucu Başkanı Klaus Schwab, toplantıların ana temasına ilişkin "Herkes, 2022'de koronavirüs salgınının ve onun beraberinde getirdiği krizlerin nihayet gerilemeye başlayacağını umuyor. Ancak iklim değişikliğinden güveni ve sosyal uyumu yeniden inşa etmeye kadar büyük küresel zorluklar bizi bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir