• DOLAR 32.381
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2410.915
  • ...
16 yıldır aranan katil zanlısı gizlendiği bölmede yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği, 2006 yılında Siirt’in Şirvan ilçesi Dişlinar köyünde Nafi Kümek isimli şahsın pusu kurularak öldürülmesi olayının faili olan Hikmet K.’nın olaydan sonra kaçarak izini kaybettirdiği ve yakalanmadan 16 yıl boyunca hayatını devam ettirdiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından olayla ilgili yapılan kapsamlı ve titiz araştırmalar sonucu, Hikmet K.’nın Ankara İli Keçiören ilçesinde ikamet edebileceği değerlendirilmiş ve firari katil zanlısının yakalanması için harekete geçilmiştir. Bölgede 3 gün süreyle yürütülen kapsamlı araştırma ve takip sonucu firari şüphelinin eşkâli ve adres bilgileri tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden 16.01.2022 günü şafak vakti yapılan ev araması operasyonu sonucu Hikmet K. isimli şahıs, ikamet ettiği evin yatak odasında bulunan saklanmak için ayarlanmış gizli bölmede yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.

Olay ile ilgili Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda yakalanan firari şahısın tasarlayarak adam öldürme suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir